Dončić si želi maščevanja: "Spomini na Tokio so še živi!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenija se bo danes proti Franciji pomerila za prvo mesto v skupini.
Oglej si celoten članek

Slovenske košarkarje danes ob 17.15 čaka še zadnja preizkušnja v predtekmovanju evropskega prvenstva v Kölnu. Dvoboj z olimpijskimi podprvaki Francozi bo odločal o prvem mestu v skupini B in bo hkrati priložnost za revanšo bolečega poraza v polfinalu lanskega Tokia.

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića so sinoči proti Nemčiji znova pokazali svojo vrednost in zabeležili tretjo zmago, ki jim odpira pot do tako želenega prvega mesta v skupini, s katerim bi se v uvodnih fazah izločilnih bojev v Berlinu izognili najnevarnejšim reprezentancam za odličja, Grčiji in Srbiji.

Murić Pred tekmo je zastavil vprašanje in dobil jasen odgovor

Košarkarji Slovenije so priznali, da so se morali po porazu z Bosno in Hercegovino pogledati v ogledalo in se odkrito pogovoriti, po kaj so prišli na evropsko prvenstvo. Enotno so ugotovili, da želijo medaljo in da morajo zanjo pokazati precej več energije in ekipnega duha.

Ključno vlogo proti Nemčiji je odigral Luka Dončić, ki je bil s 36 točkami nerešljiva uganka za tekmeca. Slovenski superzvezdnik sicer še ni v pravi strelski formi, je pa zato dobro izkoriščal svoje fizične prednosti in z igro v obrambi dal soigralcem vzor, kako se je treba boriti v dresu z državnim grbom.

Foto: Saša Despot Eurobasket 2022

Dončić je prepričan, da danes ekipo čaka zahtevna tekma tako kot vse v tej skupini smrti, kot ji pravijo košarkarski strokovnjaki, in se hkrati zaveda, da se lahko Francijo premaga le, če bo vsa ekipa dihala enotno in če bo vsak posameznik iztisnil iz sebe zadnje atome moči. "Recept za zmago zdaj poznamo, spomini na Tokio pa so tudi še živi. Dobro vemo, katerih napak ne smemo ponoviti," pravi Luka.

Francija je prvenstvo začela s porazom proti Nemčiji (63:76), nato pa je premagala Litvo (77:73), Madžarsko (78:74) ter Bosno in Hercegovino (81:68). Njen prvi strelec je Evan Fournier (New York Knicks) s povprečjem 15 točk na tekmo. Sledita mu Guerschon Yabusele (Real Madrid) s 14,8 in Rudy Gobert (Minnesota Timberwolves, 11,3 točke), ki je z 9,3 skoki na tekmo med najboljšimi skakalci na eurobasketu. Organizator igre je Thomas Heurtel (Real Madrid), ki ima povprečje sedem točk in 6,5 podaj na tekmo.

Po tekmi Nemci: Zgodil se je Dončić. Luka: Ne, ni res.

"Ko se meriš s takšno ekipo, ni enega ključa za zmago, ampak jih moraš poiskati več. Zame je najpomembneje, da ne izgubimo preveč žog, saj Slovenija to hitro kaznuje, hkrati pa bi želel ustaviti Luko Dončića, a se zavedam, kako težka naloga nas čaka," je povedal selektor Francije Vincent Collet.

Slovenija in Francija sta zadnjo tekmo odigrali v polfinalu olimpijskega turnirja v Tokiu. Nicolas Batum, ki zdaj ni v reprezentanci, je v zadnji sekundi blokiral met Klemna Prepeliča in Francija je slavila 90:89. Reprezentanci sta se srečali tudi v predtekmovanju eurobasketa 2017 v Helsinkih, kjer je bila Slovenija boljša s 95:78, od zadnjih petih medsebojnih tekem na EP pa je Francija zmagala le v četrtfinalu v Ljubljani 2013. To bo jubilejna dvajseta tekma med Slovenijo in Francijo, ki vodi s 14:5, ob tem, da je Slovenija prvo zmago zabeležila šele 2004.

Eurobasket "Vesoljec" Dončić pokopal še nepremagano ekipo prvenstva Intervju Nekoč spremljal Dražena Petrovića v dresu Jesenic, zdaj sina na EP Dončić Tako se je Luka odzval na bes bosanske javnosti Rašo o izbrani vrsti "Obrazi so zdaj drugačni, ne morem uporabiti besede kakšni" Živel bo v LJ Prvi Američan pri Olimpiji: Pripravljam nekaj velikega, Slovenija bo zadovoljna

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.