Dončić ukradel žogo, zadel na nasprotni strani, a postal tarča posmeha

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenec se je izkazal z obrambno akcijo, a je na drugi strani nekoliko razočaral z zaključkom.
Oglej si celoten članek

Leta 1992 je izšla odlična komedija z naslovom White Men Can't Jump, v kateri Woody Harrelson in Wesley Snipes na uličnih košarkarskih igriščih nasprotnike izzigravata za denar, Snipes pa svojemu belopoltemu soigralcu ves čas očita, da žoge na zna zabiti, saj "belci naj ne bi znali skakati".

In na točno to priljubljeno komedijo izpred tridesetih let je spomnila akcija izjemnega Luke Dončića na tekmi proti Memphis Grizzlies. Mladi Slovenec je sicer blestel celo tekmo ter bil s 37 točkami, 11 skoki in 9 asistencami najzaslužnejši za novo zmago Maverickov, a kljub temu da je svojo ekipo vodil do zmage, mu njegovi soigralci niso oprostili akcije iz začetka zadnje četrtine.

Luka je namreč ob vodstvu za 15 točk 9 minut pred koncem prestregel nasprotnikovo podajo, stekel čez celo igrišče in tam zabil še zadnji žebelj v krsto nasprotne ekipe... A hkrati za kratek čas postal tudi tarča posmeha svojih soigralcev.

Dončić je namreč povsem neoviran prišel pod nasprotni koš in vsi so pričakovali silovito zabijanje, a se je Slovenec rajši odločil za navadno polaganje, s tem pa ob minuti odmora, ki jo je takoj zahteval trener Grizlijev, nemudoma naletel na kritike in zbadljivke soigralcev, da ne zna zabijati.

Luka je po tekmi med smehom pojasnil svojo potezo ter se branil, da ni šel na zabijanje, ker je pod košem prišel na napačno nogo. Osupnil Dončić obtičal v zraku in storil nemogoče NBA Luka z izjemno predstavo in zmago zasenčil velikega tekmeca Na udaru kritik Ameriški mediji so se spet spravili nad Dončića

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.