Čustveno slovo Luke Dončića

Foto: Anže Petkovšek Slovenija:Španija
Luka Dončić se je s pismom poslovil od Reala. "Od danes imate navijača v Dallasu. Ampak, kot pravi Terminator: Vrnil se bom!"
Oglej si celoten članek

Garbajosa "Nikoli nisem silil Dončića, da bi igral za Španijo"

Čeprav se je zlati slovenski reprezentant Luka Dončić iz Dallasa vrnil že v nedeljo, pa si v minulih petih dneh ni vzel niti pet minut za pogovor s slovenskimi mediji (pa čeprav bi mu Real, s katerim ima še veljavno pogodbo, to dovolil). Je pa v španščini zapisal poslovilno pismo soigralcem, vodstvu in navijačem madridskega Reala, ki ga je klub objavil na svoji spletni strani. 

"Igral sem za najboljši klub na svetu, zdaj pa bom igral v najboljši ligi na svetu."

Tretji izbor na minulem naboru za NBA začenja z besedami, da je košarka njegovo življenje. "Imel sem veliko srečo. Pri 13-ih letih sem prišel živet v Madrid. Želel sem izpolniti sanje, da bi postal vrhunski košarkar. Nisem pa si mislil, da me bo ta pot pripeljala do uresničitve dvojih sanj, ki se ponavadi uresničijo le v filmih. Igral sem za najboljši klub na svetu, zdaj pa bom igral v najboljši ligi na svetu."

Že naprodaj Kje in za koliko lahko kupite Dončićev dres

V pismu ni pozabil na svoje soigralce. Pravi, da je najlepše pri košarki, da gre za moštveni šport. Zahvala pa ne gre le soigralcem. "Ekipa smo bili vsi: predsednik, direktorji, trenerji, zdravniki, fizioterapevti, vsi zaposleni v klubu ... Vsem hvala, hvala, neskončno hvala. Še posebej pa Albertu Angulu, Pablu Sanudu, Daniju Sartu in Pacu Redondu, ki so sprejeli slovenskega fanta, ki ni imel pojma o španščini in so zanj skrbeli kot za sina, dokler ni postal moški."

Dončića zdaj čaka prekinitev pogodbe z Realom in izplačilo odškodnine (to bo moral poravnati sam, saj NBA-klubi odškodnin ne plačujejo). In nato bo lahko podpisal za Mavericks. V ZDA odhaja v začetku julija. Ekipi se bo v Las Vegasu pridružil na poletni ligi. Tam ne bo igral, opravil bo le kak trening, da se spozna z delom v klubu.

Posebno zahvalo je namenil navijačem. "Ker ste me podpirali, mi oprostili napake in uživali v uspehih." Piše, da se najraje spominja prve trojke za člansko ekipo Reala, ko je prejel stoječe ovacije. Imel je 16 let. "Hvala lepa! Za vedno boste v mojih srcih."

Že v Teksasu Kaj je Dončića pričakalo v Dallasu

"Od danes imate navijača v Dallasu. Ampak, kot pravi Terminator: Vrnil se bom!" pismo navijačem, soigralcem in vodstvu Reala Madrida zaključuje Luka Dončić.

O Dončiću Nesterović: Zdaj se zanj vse začenja iz ničle

"Hvala lepa, Luka. Veliko sreče na novi poti," se mu je prek twitterja zahvalil Real.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 23:08 29. Junij 2018.

    Avtor PM,kratko in jedrnato,idi v PM.Ti si ocitno zaljubljen v tega mulca,da folk vsakodnevno posiljujes z njim.Fetihova je lezbaca,ker zanjo …

  • 22:31 29. Junij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.