NBA preslišala Dragićevo svarilo glede Dončića

Foto: Print Screen dragić dončić
Ko je Goran Dragić pred dvema letoma napovedal, da bo Luka Dončić postal eden najboljših košarkarjev na svetu, ni pričakoval, da se bo njegova napoved uresničila tako hitro.
Oglej si celoten članek

"Goran Dragić nas je poskušal posvariti," so v uvodu prispevka o Luki Dončiću zapisali na spletni stran NBA.com. Avtor članka Sekou Smith, ki Dončića uvršča v sam vrh favoritov za najkoristnejšega igralca lige (MVP), je obudil spomin na Dragićevo napoved po zmagi slovenske reprezentance v finalu EuroBasketa 2017, ko je Ljubljančan, takratni MVP prvenstva, svojega komaj 18-letnega pomagača povzdignil v nebo. 

"On je rojen zmagovalec. Resno mislim. Že zdaj ima ogromno pokalov in medalj. Zapomnite si moje besede. Luka bo eden najboljših," je dejal košarkar Miami Heat.

Marsikdo je njegove besede vzel z veliko rezervo, številni strokovnjaki pa so celo napovedovali, da se Dončić v NBA ne bo znašel, čeprav se je pred selitvijo čez lužo oktili z nazivom najboljšega košarkarja na stari celini,.

"Zapomnite si ..." Dragić je vedel! Poglejte to napoved o Dončiću

Toda mladenič je za uresničitev preroške napovedi potreboval pičli dve leti, o čemer priča tudi dejstvo, da na aktualni MVP lestvici zaseda drugo mesto. Dragić nikoli ni podvomil v Dončićev uspešen prehod z evropskega na ameriški parket, a tudi njega preseneča, da se je vse skupaj zgodilo tako hitro.

Oster odziv Dončić odločno nad obtožbe, da je krojil Lukovo usodo

"Vem, kaj sem rekel in resno sem mislil. Preseneča me samo to, kako hitro mu je uspelo. Pričakoval sem, da bo tako dober v tretji, četrti ali peti sezoni, ne pa v drugi. Pri 20 letih je eden najboljših košarkarjev na svetu. Morda se sliši noro, ampak ob takšnih številkah se pogovarjamo o naslednjem Michaelu Jordanu," je prepričan Dragić, ki težko pojasni, kaj Dončićev vzpon pomeni Sloveniji oziroma slovenskim navijačem.

Foto: Twitter dragić dončić

"To je izjemno, noro, res neverjetno. Zelo sem vesel zanj in za njegovo družino. Igral sem z njegovim očetom. Luko poznam od njegovega petega leta, takrat je bil pobiralec žog za našo ekipo. Izjemno je spremljati njegov razvoj. Še vedno je mlad, vendar se to ne odraža v njegovi igri," je prepričan Dragić.

Mentor K njemu hodi Dončić po nasvete

Veseli ga tudi dejstvo, da je Dončić uspel tako hitro utišati vse dvomljivce. "Že ko je igral za reprezentanco, sem dejal, da igra v svojem tempu. Nihče ga ne more pohitriti ali spraviti v neugoden položaj. Vedno ima svoj ritem. Zna uporabiti moč in telo. Je močan in velik igralec, ki se lahko zoperstavi vsaki obrambi, ob tem pa poskrbi, da vsi ob njem igrajo še bolje," je sklenil Dragić.

Fenomen To je Dončić povedal o primerjavi z Michaelom Jordanom

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.