Ni konec, dokler ni konec! Nadalu uspelo nekaj neverjetnega

Foto: Epa nadal
Prvi igralec sveta je v tretjem nizu zaostajal z 1:5, nasprotnik pa je imel na voljo celo zaključno žogico, nato pa se je začelo...
Oglej si celoten članek

Rafael Nadal je v drugem krogu zaključnega turnirja ATP Finals v Londonu s 6:7 (3), 6:3, 7:6 (4) premagal Rusa Danila Medvedjeva in je tako še vedno v najboljšem položaju, da še petič v karieri sezono konča na prvem mestu ATP lestvice (2008, 2010, 2013, 2017).

Sporno vprašanje Nadal zaradi vprašanja znorel nad novinarjem, ta želi opravičilo

Špancu, ki je za zmago prejel krvavo potrebnih 200 točk, je kazalo zelo slabo, saj je v tretjem nizu zaostajal že z 1:5, Medvedjev pa je imel v sedmi igri celo na voljo celo zaključno žogico za zmago. Nadal se je komaj rešil že v peti igri, ko je ubranil brejk priložnost za vodstvo Medvedjeva s 5:0.

Konec je Še ena odmevna upokojitev

Po hudem boju je španski veteran, ki je pred tedni dahnil usodni da, po poroki pa se je udeležil mastersa v Parizu, kjer je staknil poškodbo trebušne mišice, uspel znižati na 2:5, v nadaljevanju pa izničil oba brejka zaostanka in s peto zaporedno igro prvič v nizu povedel (6:5).

Medvedjev je nato izenačil na 6:6, odločala je podaljšanja igra, v kateri je 33-letnik slavil s 7:4 po zgrešeni backhand paraleli Rusa, katerega je letos premagal tudi v finalu OP ZDA.

Uboga žena Ne boste verjeli, kaj je Nadal počel dva dni po poroki

Izid v medsebojnih dvobojih je zdaj 3:0 v korist Nadala.

Foto: Epa medvedev nadal

Majorčan bi v primeru drugega poraza ostal brez možnosti za napredovanje v polfinale, prav to je na koncu doletelo Medvedjeva, ki je v prvem krogu izgubil proti Stefanosu Cicipasu.

Kdo bo koga? Ogorčen boj Đokovića in Nadala, tako izgleda matematika

Bitka za prvo mesro z Novakom Đokovićem se tako nadaljuje. Srb, ki bi se, če bi sezono končal na vrhu, izenačil z rekorderjem Petom Samprasom (6), še vedno lahko postane številka ena ob koncu leta, vendar mora turnir osvojiti, Nadal pa ne sme priti v finale. Po kateremkoli drugem scenariju bo na vrhu prezimil Nadal.

Tako Nadal kot Đoković sta v Londonu doslej osvojila po 200 točk. Ker sta v skupinskem delu že izgubila, morata za napredovanje dobiti še en dvoboj.

V tem primeru bi v polfinale vstopila s 400 točkami. Zmaga v polfinalu prinaša 400, lovorika pa še dodatnih 500 točk.

Finale sezone Nadal nemočen proti mladeniču

Nadal bi si z uvrstitvijo v finale zagotovil najmanj 800 točk, medtem ko bi jih Đoković v primeru končne zmage osvojil 1300, s tem pa ne bi izničil zaostanka na lestvici, ki znaša 645 točk.

Toda pozor, Nadal ni krojač svoje usode. Če bi Alexander Zverev v zadnjem krogu skupinskega dela premagal Medvedjeva, bi v polfinale napredovala on in Cicipas, četudi bi slednji izgubil proti Nadalu.

V tem primeru bo Španec računal na pomoč Rogerja Federerja, ki bi z zmago nad Đokovićem razrešil vse dvome o številki ena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.