Finale skakalne sezone 2019/20 v norveškem Vikersundu

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Svetovno prvenstvo v poletih v Planici bo na sporedu po koncu svetovnega pokala.
Oglej si celoten članek

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je po zasedanju v Zürichu objavila koledar tekmovanj za smučarske skoke za sezono 2019/20, v kateri skakalce vrhunec čaka na svetovnem prvenstvu v poletih marca v Planici. Pri Fisu so se odločili, da bo finale prihodnje zime na letalnici v Vikersundu, ko bo že znan naslednik Japonca Ryoyuja Kobayashija.

Svetovni rekorder Legendarni letalec: "Planica bo vedno del mene"

Sezona za skakalce se bo začela 23. in 24. novembra v poljski Wisli. Tradicionalno skakalce prvi vrhunec sezone čaka na novoletni turneji štirih skakalnic Oberstdorf - Ga-Partenkirchen - Innsbruck - Bischofshofen okrog novega leta.

Skakalci se bodo prihodnjo zimo spet vrnili tudi onkraj luže v ZDA, kjer naj bi tekme najvišje ravni konec februarja gostil Iron Mountain.

Domen Prevc "Po eni strani škoda, da je konec, po drugi pa ..."

Proti koncu sezone je na koledarju spet norveška turneja raw air Oslo - Lillehammer - Trondheim - Vikersund, ko se bo sezona svetovnega pokala tudi končala s finalom na letalnici Vikersundbakken, ko bo že znan skupni zmagovalec svetovnega pokala.

Prav za konec zime pa skakalce čaka glavni vrhunec sezone, svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Planici, ki bo od 20. do 22. marca 2020.

Na kraju nesreče "Slabi spomini so za mano, zdaj tu spet lahko uživam"

Ženski svetovni pokal se bo začel v začetku decembra na Norveškem in končal s finalom v ruskem Čajkovskem 22. marca 2020.

V obeh koledarjih sicer še lahko pride do sprememb; vse bo znano po kongresu Fisa v Dubrovniku, ki bo konec maja.

Timi Zajc "Jaz sem samo povedal svoje mnenje. Morda ima kdo slabo vest."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.