Šport > Zimski športi
794 ogledov

Finale skakalne sezone 2019/20 v norveškem Vikersundu

Planica 2109 Anže Petkovšek
Svetovno prvenstvo v poletih v Planici bo na sporedu po koncu svetovnega pokala.

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je po zasedanju v Zürichu objavila koledar tekmovanj za smučarske skoke za sezono 2019/20, v kateri skakalce vrhunec čaka na svetovnem prvenstvu v poletih marca v Planici. Pri Fisu so se odločili, da bo finale prihodnje zime na letalnici v Vikersundu, ko bo že znan naslednik Japonca Ryoyuja Kobayashija.

Bjoern_Einar_Romoeren_Action - main Svetovni rekorder Šport Legendarni letalec: "Planica bo vedno del mene"

Sezona za skakalce se bo začela 23. in 24. novembra v poljski Wisli. Tradicionalno skakalce prvi vrhunec sezone čaka na novoletni turneji štirih skakalnic Oberstdorf - Ga-Partenkirchen - Innsbruck - Bischofshofen okrog novega leta.

Skakalci se bodo prihodnjo zimo spet vrnili tudi onkraj luže v ZDA, kjer naj bi tekme najvišje ravni konec februarja gostil Iron Mountain.

Planica 2019 Domen Prevc Šport "Po eni strani škoda, da je konec, po drugi pa ..."

Proti koncu sezone je na koledarju spet norveška turneja raw air Oslo - Lillehammer - Trondheim - Vikersund, ko se bo sezona svetovnega pokala tudi končala s finalom na letalnici Vikersundbakken, ko bo že znan skupni zmagovalec svetovnega pokala.

Prav za konec zime pa skakalce čaka glavni vrhunec sezone, svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Planici, ki bo od 20. do 22. marca 2020.

Ema Klinec Na kraju nesreče Šport "Slabi spomini so za mano, zdaj tu spet lahko uživam"

Ženski svetovni pokal se bo začel v začetku decembra na Norveškem in končal s finalom v ruskem Čajkovskem 22. marca 2020.

V obeh koledarjih sicer še lahko pride do sprememb; vse bo znano po kongresu Fisa v Dubrovniku, ki bo konec maja.

planica Timi Zajc Šport "Jaz sem samo povedal svoje mnenje. Morda ima kdo slabo vest."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice