Šport > Zimski športi
1664 ogledov

Čustven dan za Petra Prevca

planica ekipna tekma Epa
Najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov Peter Prevc je v drugi seriji sobotne tekme, zadnje ekipne to sezono svetovnega pokala, iz rok Roberta Kranjca prevzel kapetanski trak.

Peter Prevc je po tekmi priznal, da je bil za njim izjemno čustven planiški dan. "V soboto je bila zame res takšna Planica, na kateri sem doživel zelo veliko čustev, predvsem ob Robijevem zadnjem poletu. V bistvu sem bil zelo počaščen, ko mi je po koncu predal kapetanski trak. Zagotovo mi je v čast, da me je izbral, saj je v naši ekipi kar nekaj boljših od mene," je uvodoma o svojem zdaj že nekdanjem reprezentančnem kolegu Kranjcu, s katerim sta si delila mnogo prvencev v karieri, dejal 26-letni Prevc in v smehu dodal: "Ne vem, kaj bo zdaj sploh drugače. A upam, da bom imel zdaj, ko se bodo delile sobe ali izbiralo, na kateri strani postelje boš spal, kakšno prednost."

Slovo velikana Šport Kranjec: "V skokih sem le redko užival"

"Robi je tisti, ki me je naučil večino stvari v tem športu. Žal mi je bilo, ker nisem mogel biti spodaj ob njem, ko je pristal po zadnjem poletu. Zaploskal sem mu. Pogledal sem ga lahko še po televiziji, potem pa sem moral na letalnico. Bil je spet stari Robi. Vsakič, ko se ustaviš v izteku, je on prvi, ki te tam počaka. Prigod, ki me bodo spominjale nanj, je kar nekaj," je razkril Prevc, ki ima v žepu sicer en mali globus za točkovanje poletov več kot Robert Kranjec in v tem pogledu vodi s 3:2.

Robert Kranjec Legenda: Šport "Te reči, ki jih zdaj doživlja Robi, me kar žalostijo"

O skupnih prigodah Prevc ni želel preveč razpredati: "Ogromno je bilo krasnih trenutkov. Med najbolj prisrčnimi je zagotovo, ko me je s tistim velikanskim orlom podrl v Planici. Podobno je to ponovil v Almatyju. V Oslu smo na svetovnem prvenstvu skupaj osvojili ekipno medaljo, skupaj smo prvič zmagali na ekipni tekmi ..."

"Vesel sem, da smo nekako kronali njegov zaključek s stopničkami," je sklenil novi kapetan slovenskih skakalcev. Po tretjem mestu na ekipni tekmi se je slovenskim orlom na zmagovalnem odru sicer pridružil tudi Kranjec.

Planica 2019 O sezoni Šport "Treba se je bilo pobrati, od razočaranja ne napreduješ"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.