Šport > Zimski športi
7725 ogledov

"Te reči, ki jih zdaj doživlja Robi, me kar žalostijo"

Robert Kranjec
O Robiju Kranjcu so v izbranih besedah govorili tudi največji šampioni.

Med prvo in drugo serijo moštvene tekme v Planici se je od smučarskih skokov poslovil dolgoletni član slovenske reprezentance Robert Kranjec. V 21-letni karieri je na olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju 2002 osvojil ekipni bron, leta 2012 pa je osvojil naslov svetovnega prvaka v poletih, disciplini, po kateri je dobil vzdevek Leteči Kranjec.

"Kranjec je bil eden najboljših letalcev v zgodovini, imel je največ poletov čez 200 metrov. To pove vse o njegovi kakovosti. Zdaj bo imel več časa za družino in mislim, da bo v tem užival. Želim mu vse najboljše tudi po koncu kariere," nam je po moštveni tekmi dejal avstrijski as Stefan Kraft.

orli slovenija planica ekipna tekma Dramatičen razplet Šport Prevc in Zajc v dno skakalnice, Poljakom zastal dih

"Takšne stvari me kar žalostijo, saj se temu trenutku bližam tudi sam. Robi je poskrbel za fantastične trenutke v zgodovini smučarskih skokov. Bil je letalec 'par excellence', res je bil izjemen," pa je menil legendarni švicarski skakalec Simon Ammann, ki je v svoji karieri osvojil prav vse razen zmage na novoletnih turnejah. Dotaknil se je tudi morebitne upokojitve Jurija Tepeša: "Oba sta pravzaprav legendi letenja. Lepo je, da sta lahko blestela tu, da sta v Planici zmagovala pred domačimi gledalci."

planica 2014 tomaž naglič Konec kariere Šport Slovo oznanil še en slovenski orel

Ogromno skupnih spominov je s Kranjcem ustvaril Peter Prevc: "Najlepši spomini so na primer bili tu v Planici, ko me je podrl s tisto veliko orlovo glavo, enako mi je naredil v Almatyju, v Oslu je bil zraven, ko smo osvojili prvo veliko skupno kolajno, bil je prisoten ob prvi moštveni zmagi v svetovnem pokalu, ogromno je prekrasnih trenutkov, ki sem jih delil z njim. Ne vem pa, kaj mi bo čez nekaj let ostalo najbolj v spominu. Bomo videli."

domen prevc Kaj se dogaja? Šport Domna Prevca ni bilo na podelitvi skoki v Planici Razočaran Šport Še en orel pred upokojitvijo: "Želel bi si več podpore SZS."
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.