Šport > Zimski športi
1680 ogledov

"Vse je popolno, morda zdaj tudi do 250 metrov."

timi zajc Timi Zajc je bil najboljši orel na tekmi (4. mesto).
Najboljši slovenski skakalec ni razmišljal o uvrstitvi na zmagovalni oder.

Timi Zajc je še enkrat dokazal, da je izjemen letalec. Na prvi tekmi v Planici je zaostal le za Markusom Eisenbichlerjem, Rjojujem Kobajašijem in Piotrom Zylo in bil na četrtem mestu najboljši Slovenec tik pred Domnom Prevcem.

"Res sem zadovoljen. Ne glede na vse, na koncu ni bilo stopničk, ampak če bi me včeraj kdo vprašal, niti najmanj nisem pomislil na zmagovalni oder. Dokler bom letel tako daleč, da bom sam sebe presenečal, bo vse popolno," je po prvi planiški tekmi povedal najboljši Slovenec v tej zimi.

In zakaj ni razmišljal o stopničkah? "Mislim, da ne bi bilo smiselno imeti stopničk v glavi. Tudi prejšnji teden nisem bil ravno v najboljši formi in bilo je vprašanje, kako se bom znašel na letalnici. Ta vikend imam pred očmi bolj, kako daleč bom letel, kot pa, kateri bom."

planica 2014 tomaž naglič Konec kariere Šport Slovo oznanil še en slovenski orel Poleti  v Planici Favoriti Šport Orli prekipevajo od samozavesti, razlog je na dlani

Po rekordu v kvalifikacijah je zdaj na tekmi sicer še enkrat prečrtal številko na svojih smučeh in napisal novo. Ta zdaj znaša 240 metrov. "Ja, skok mi je zelo dobro uspel. Tudi razmere so bile kar v redu, res nekaj neverjetnega. Zadnjo rdečo črto sem zdaj dosegel, do 250 metrov pa je še kar nekaj prostora. Mogoče mi bo tudi to uspelo."

smučarski poleti v Planici | Avtor: Anže Petkovšek Timi Zajc Anže Petkovšek

"Saj to je čar letalnice, da kam poletiš. Magična meja 250 m je še kar daleč, pa tudi razmere se ti morajo poklopiti, če narediš pravi skok, je tudi to mogoče. Komaj čakam jutri, ko bo tekma zjutraj in bo malo več sonca - spet bo zame nor dan. Neke prave želje po 250 m nimam, ampak vsakič, ko dosežeš rekord, imaš novo motivacijo, da poletiš še dlje."

Poleti  v Planici Bertoncelj: Šport "Ni grenkega priokusa." Peter Prevc Planica 2019 Peter Prevc: Šport "Če bi to popravljal, bi potreboval dva meseca."

Zajc bo seveda zelo pomben član tudi na moštveni tekmi, kjer Slovenci po zmagoslavju v Vikersundu znova pričakujejo vrhunsko uvrstitev. "Lahko računamo na stopničke. Prejšnji teden smo pokazali, da smo lahko tudi na prvem mestu. Če štirje dobro poletimo, nam lahko uspe."

Še dve tekmi in sezone bo konec. Je dosegel zastavljene cilje? "Vse je bilo zelo dobro. Ne glede na to, da sem proti koncu sezone malo popustil, se nimam za pritoževati. Ta vikend moram še dobro oddelati, pa bo vsega konec."

Poleti  v Planici Uvodno dejanje Šport Izjemen ekipni uspeh slovenskih orlov
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.