Šport > Zimski športi
673 ogledov

Orli prekipevajo od samozavesti, razlog je na dlani

Poleti  v Planici Anže Petkovšek Timi Zajc
Slovenski skakalci so poskrbeli za izredno lepo vabilo na ekipno tekmo v Planici.

Orli so na posamični tekmi resda ostali brez stopničk - Timi Zajc je osvojil četrto, Domen Prevc na peto mest - a dve uvrstitvi med najboljšo peterico in deseto mesto Petra Prevc je zelo dober obet pred sobotno ekipno tekmo v dolini pod Poncami.

Poleti  v Planici Bertoncelj: Šport "Ni grenkega priokusa."

Slovenski skakalci so zmagovalci ekipne tekme svetovnega pokala, to jim je uspelo 16. marca na letalnici v Vikersundu. Na domači velikanki bodo nedvomno med favoriti za zmago.

Glavni trener Gorazd Bertoncelj je na posamični tekmi določil končno podobro reprezentance za sobotno tekmo. Slovenske barve bodo branili isti tekmovalci kot na Norveškem, in sicer v postavi Timi Zajc, Domen Prevc, Peter Prevc in Anže Semenič.

Poleti  v Planici Uvodno dejanje Šport Izjemen ekipni uspeh slovenskih orlov

"Smiselno je računati na stopničke jutri. Prejšnji teden smo pokazali, da smo lahko tudi na prvem mestu. Če štirje dobro poletimo, nam lahko uspe," je povedal najbolj vroč slovenski orel.

Ekipna tekma v Planici se bo v soboto začela ob 10.00.

V posebnem seštevku Planica 7 je Markus Eisenbichler 1,4 točke pred Ryoyujem Kobayashijem, Zajc na tretjem mestu zaostaja že za 30 točk, D. Prevc pa je peti. Eisenbichler je prevzel tudi vodstvo v seštevku poletov po štirih od petih tekem, ima štiri točke prednosti pred Kobayashijem, Zajc in Domen sta sedmi in osmi. 

Peter Prevc Planica 2019 Peter Prevc: Šport "Če bi to popravljal, bi potreboval dva meseca."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.