Šport > Zimski športi
7072 ogledov

Še en orel pred upokojitvijo: "Želel bi si več podpore SZS."

skoki v Planici Anže Petkovšek Jurij Tepeš
Slovenski specialist za smučarske polete bo odločitev sprejel, ko se bodo glave ohladile.

Eden izrazitih slovenskih smučarskih letalcev Jurij Tepeš je na petkovi posamični tekmi ostal brez finala, kot je cinično pripomnil, tako kot že vso sezono ni imel sreče. Razkril je, da se je že decembra spogledoval s koncem sezone, če ne tudi kariere, da pa je vseeno zdaj preuranjeno sprejemati takšne odločitve.

Poleti  v Planici Favoriti Šport Orli prekipevajo od samozavesti, razlog je na dlani

"Tako srečo imam letos, tudi današnji nastop je v slogi celotne sezone. Upal sem, da bo žirija tekmovanja pred mano zvišala nalet, saj se je vedelo, da se bo veter tako obrnil, a nisem imel te sreče. Tako je že vso sezono, zakaj bi bilo ob koncu kaj drugače," se je po petkovi posamični tekmi, na kateri je končal kot 39., cinično zasmejal izkušeni skakalec, ki je letos dopolnil 30 let.

"Seveda sem razočaran. Moj cilj je bil, da pridem do točk, nisem ga izpolnil. Tudi to se dogaja v življenju," je odvrnil Tepeš, ki si bo zdaj, po koncu sezone, ta se je zanj že končala, vzel nekaj več premora. Kot pravi, je kondicijski del zaradi tega, ker je bil pozimi veliko doma, že opravil.

skoki v Planici Slovenski junak Šport "Vse je popolno, morda zdaj tudi do 250 metrov."

"Že kar nekaj dela pred začetkom sezone imam naloženega. Ampak upam, da se bomo lahko na Smučarski zvezi Slovenije čim prej pogovorili, da vidimo, ali se razhajamo oziroma ali sploh imamo interes za naprej. Seveda ni vse odvisno le od tega, veliko pa je," je poudaril Tepeš in dodal, da pri svojih letih ne more in ne želi delati na pol.

Planica 2018 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Ne želim nečesa delati na pol. Če vidim, da nimam možnosti za preboj med najboljše, med najboljših deset v svetovnem pokalu, in da tudi na 120-metrskih skakalnicah ne skačem zraven, nima smisla, da nadaljujem. Imamo mogoče dovolj mladih, da bi me nadomestili. Ali pa ne. Osebno mislim, da se dela dobro, bi bil pa tudi sam rad deležen malo več podpore SZS," je še razmišljal Tepeš in dodal: "Rad bi delal z nekom, ki verjame vame, ki verjame v moj napredek in ki v meni vidi potencial."

Poleti  v Planici Uvodno dejanje Šport Izjemen ekipni uspeh slovenskih orlov

Kot je dejal, je že razmišljal o tem, kaj bo počel po karieri, saj je že pred časom uvidel, kot pravi, da stvari ne gredo v pravo smer. "Veliko sem o tem razmišljal, saj sem že decembra videl, da mi ne gre po načrtih. V bistvu sem hotel že takrat končati, vsaj sezono, če ne kariere. Potem sva se dobila z bivšim klubskim trenerjem Primožem Rychlyjem in odločila, da bi bilo vsaj sezono dobro izpeljati do konca."

Vseeno je dodal, da je ta trenutek preuranjeno sprejemati odločitve o koncu športne poti. "Mislim, da je o tem govoriti še prezgodaj. Rad bi prespal. Ne bi rad tako pomembnih odločitev sprejemal takrat, ko res ne gre, ko je glava vroča."

planica 2014 tomaž naglič Konec kariere Šport Slovo oznanil še en slovenski orel
Komentarjev 2
  • janez056 18:09 23.marec 2019.

    Jurij pri meni ni vzbudil simpatije, ko je tako zlorabil prelepi planiški praznik za zlivanje žolča. Potencial pri 30-ih?? Kvečjemu za politiko s svojim cinizmom in občutkom za timing, kdaj biti opažen... Imel je zvezdniške prebliske, zdaj pač ne gre ...prikaži več več in to je to. Adijo, pa zdrav nam ostani...!

  • jakec1575 10:26 23.marec 2019.

    Fant. Nihce ci ni nic dolzan. prvic si morda prehitro prisel v A reprezentanco. Imas razultate. Vendar je treba garati za A. Če si z glavo na dirkaliscih po vsej evropi, potem rezultata ne bo. Imas sponzorje, ki ti dajo ...prikaži več ogromno. Jaz ne bi jamral, ampak predvsem garal za rezultate in konstantnost. Reprezentanca A in uvrstitve so posledica.