Šport > Zimski športi
1000 ogledov

"Treba se je bilo pobrati, od razočaranja ne napreduješ"

Planica 2019 Anže Petkovšek Trener Gorazd Bertoncelj
Gorazd Bertoncelj je po minuli sezoni prevzel taktirko glavnega trenerja. Po nekaj neuspehih je bil zaključek sezone dober.

Kako ste doživeli slovo Robija Kranjca?
Mislim, da si je zaslužil takšno pozornost. Za njim je odlična kariera, on je odličen športnik, odličen borec. Je eden najbolj zaslužnih za razvoj slovenskih poletov.

Ste kot trener že prej dajali Kranjca za vzgled?
Ja, seveda. On je bil ikona smučarskih poletov, bil je vzor vsem. Še zlasti močen je bil v fazi leta, v postavitvi smuči in telesa. V tem je bil izjemen.

Če se vrnemo na današnjo tekmo... Ste zadovoljni?
Z današnjo tekmo smo zelo zadovoljni. Uresničili smo zadano. Cilj so bile stopničke in to smo tudi dosegli. Seveda sta bila Domen in Timi izjemna, Peter je bil odličen v finalni seriji, Semenič pa enako v prvi.

Slovo velikana Šport Kranjec: "V skokih sem le redko užival"

Kako bi po teh poletih ocenili možnosti Slovencev na zadnji tekmi sezone?
Če bosta Timi in Domen recimo ponovila današnje polete, lahko pričakujemo lepe rezultate. Peter Prevc mora ponoviti petkov nastop, Anže Semenič pa se lahko še izboljša. In seveda imamo še enega člana. Anže Lanišek bo poskušal maksimalno opraviti svojo nalogo.

Podrobnejša analiza bo verjetno sledila po sezoni, a vseeno... Kako ste zadovoljni z izkupičkom v tej sezoni?
S celotno sezono, z vsemi stvarmi zagotovo nismo zadovoljni. Vsekakor ne moremo biti zadovoljni z novoletno turnejo, tudi ne s svetovnim prvenstvom. Ta zadnji del pa je bil že zelo dober.

Gorazd Bertoncelj | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvič ste bili v vlogi glavnega trenerja. Ste pred njo pričakovali takšne težave, takšen pritisk?
Že v poletju je bilo obilo težav. Predvsem s poškodbami. Peter pravzaprav ni niti treniral, poškodba njegovega gležnja se je izkazala kot zelo težka. Naivno smo mislili, da bo šlo za kar hitro vrnitev, računali smo na njegove izkušnje, a s takšna poškodbo potrebuješ veliko časa, da prideš na neko raven s katero si zadovoljen. Tu so bile tudi poškodbe Tilna Bartola in Žige Jelarja, imeli smo cel kup težav. Glede na to in na slabo formo poleti, smo zdaj vsaj delno zadovoljni.

Robert Kranjec Legenda: Šport "Te reči, ki jih zdaj doživlja Robi, me kar žalostijo"

Je bil pritisk hud po neuspešni novoletni turneji?
Kakšen dan, dva sem bil zelo razočaran, ampak potem se je bilo treba hitro pobrati. Od razočaranja se ne da napredovati.Stopili smo skupaj, klima je bila dobra, verjeli smo vase in zato so bili kasneje tudi boljši rezultati.

Kje je bil tisti preskok od novoletne turneje do dveh posamičnih zmag na letalnicah?
Pravzaprav je bil Timi že na novoletni turneji odličen na prvih treh postojankah, na zadnji pa je imel ponesrečen nastop. Če bi tudi v četrto oddelal vse normalno, bi imeli odličen rezultat. Boljši rezultati so prišli tudi s tem, ko je boljše začel skakati tudi Peter. Zaradi tega so se dvignili tudi ostali, na primer dvignil se je Domen. Anže Semenič in Anže Lanišek sta na koncu imela svoji drugi najboljši sezoni. Imajo fantje pa še kar precej prostora za napredek.

Je za njimi že kdo od mlajših?
Imamo še enega zelo mladega tekmovalca, ki že trka na vrata. Žak Mogel je izjemno zanimiv. Ampak moral bo se še naprej razvijati. Ta nivo na katerem je, je dovolj dober za celinski pokalin za uspehe v mladinski kategoriji, bo pa treba še veliko dela.

Primož Roglič Kolesarski as Šport Roglič: "Štejem si v čast, da sem se lahko poslovil od njega"

Kranjec je simbolično zdaj predal štafeto Petru Prevcu.
Peter je bil zdaj že kapetan, tisti, ki je glavni motor slovenskih skokov. Uradno je bil kapetanski trak predan danes, je pa ekipa z njim sigurno močnejša.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice