Šport > Zimski športi
6192 ogledov

Šampion Kranjec odšel v slogu največjih: z rekordom!

1/9
Igor Kovačič
Slovenski skakalni šampion je bogato kariero sklenil s še enim poletom prek 200 metrov.

Med obema serijama ekipne tekme v Planici je bogato športno pot sklenil nekdanji svetovni prvak in eden najboljših letalcev vseh časov Robert Kranjec. Ob zadnjem poletu 37-letnega veterana mu je ob pomoči Lada Bizovičarja z zastavico zamahnila njegova hčerka Pika.

Rekorder po številu poletov prek 200 metrov se je poslovil v slogu pravega skakalnega šampiona in z 213 metri pred domačimi navijači vpisal še 212. polet prek magične meje (rekord). V izteku skakalnice so ga pričakali številni prijatelji in reprezentančni kolegi, ki so Kranjcu pripravili manjšo slovesnost in tako na zelo čustven način počastili njegovo izjemno kariero.

Vsi so želeli seči v roko nekdanjemu svetovnemu prvaku, zmagovalcu sedmih tekem za svetovni pokal in dobitniku dveh malih globusov za najboljšega letalca sezone. Vrstili so se objemi, pozdravi in čestitke, šampanjec je tekel v potokih.

Kranjec je poslednji polet v njegovi 21-letni karieri opravil v majici, na kateri pozirata s hčerko, zraven pa je tudi zelo pomenljiv pripis: "Milijon razlogov za slovo." Vso skakalno opremo je v ciljni areni podaril svojim navijačem.

Robert Kranjec je samo s poleti prek 200 metrov v karieri preletel 47 kilometrov in 300 metrov (povprečno 223 metrov na polet).

Robert Kranjec Vikersund Slovo velikana Šport Tako izjemen letalec je bil Robert Kranjec

"Moram reči, da sem bil kar malce nervozen. Pri prvem skoku sploh ne vem, če sem preletel 100 metrov. Pri drugem sem zelo užival. Še enkrat hvala navijačem in vsem, ki spremljajo ta šport."

Robert Kranjec

kranjec prevc Konec kariere Šport Slovo slovenskega mojstra letenja
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice