Šport > Zimski športi
1180 ogledov

"Po eni strani škoda, da je konec, po drugi pa ..."

Planica 2019 Anže Petkovšek Domen Prevc
Domen Prevc je sezono smučarskih skokov zaključil z odličnim koncem tedna v Planici.

"Zelo sem zadovoljen s celotnim tednom v Planici, kako se je izpeljalo vse skupaj. Tretje mesto ekipno ter drugo in peto mesto posamično ... Če potegnemo črto, sem resnično zadovoljen," je svoje nastope na planiški letalnici pokomentiral Domen Prevc.

Planica 2019 | Avtor: Anže Petkovšek Domen Prevc Anže Petkovšek

Najmlajši izmed bratov Prevc je turbolentno sezono zaključil na 13. mestu v svetovnem pokalu s 542 osvojenimi točkami. Sezono je sicer odlično začel z dvema četrtima mestoma na Finskem v Ruki, forma pa je nato začela rahlo padati, pravi polom pa je doživel na Novoletni turneji, ko se v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchenu sploh ni uspel uvrstiti na tekmo.

Bjoern_Einar_Romoeren_Action - main Svetovni rekorder Šport Legendarni letalec: "Planica bo vedno del mene"

"Novoletna turneja mi je še zmeraj uganka, vsem je pravzaprav uganka, zakaj mi tam ni šlo. Stvari so se mi enostavno porušile in sem potreboval kar nekaj časa, da sem prišel spet na tisti idealni nivo. Potem sem kar nekajkrat hitel nazaj, a je bilo očitno prezgodaj, nisem še bil tako pripravljen, kot bi moral biti in sem se preprosto moral znova vrniti na treninge, da sem lahko ponovno zaštartal," je preboj iz krize pokomentiral Domen Prevc, ki je sezono zaključil z zmagama na posamični in ekipni tekmi v Vikersundu ter drugim in petim mestom na posamični tekmi v Planici ter tretjim na ekipni.

Planica 2019 | Avtor: Anže Petkovšek Domen Prevc Anže Petkovšek
Kljub temu, da je proti koncu sezone znova ujel odlično formo, pa mladinski svetovni rekorder ne obžaluje preveč, da je vsega skupaj konec.

"Po eni strani je škoda, da je konec sezone, po drugi strani pa moramo biti realni in se zavedati, da mora biti skakalec konstantno pripravljen, saj je del tega športa, da moraš biti vsak vikend v sezoni pripravljen ter v vrhunski formi in je naporno vse skupaj," je pojasnil Prevc ter zaključil: "Zdaj pride najprej na vrsto počitek, nato pa so tu že sestanki, pogovori s psihologom, za naslednjo sezono bo potrebno narediti načrte, da bomo naslednje leto tukaj spet vsi zadovoljni."

Planica 2019 Foto Šport Sladek konec za Slovenijo, Kobayashi podrl planiški rekord! domen prevc Kaj se dogaja? Šport Domna Prevca ni bilo na podelitvi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice