Šport > Zimski športi
21643 ogledov

"Jaz sem samo povedal svoje mnenje. Morda ima kdo slabo vest."

planica Anže Petkovšek Timi Zajc
Timi Zajc je sezono sklenil kot deveti skakalec zime in bil z doseženim zadovoljen. Drugo leto misli še napredovati.

V pravkar končani sezoni je bil najuspešnejši Slovenec Timi Zajc, najmlajši med slovenskimi orli. Na koncu je v skupnem seštevku svetovnega pokala osvojili deveto mesto. Zabeležil je eno zmago, zimo pa končal z 833 točkami. Osemnajstletni skakalec, ki bo konec aprila dopolnil 19 let, se ne strinja, da je skozi sezono vlekel slovenski voz.

"Na to ne gledam tako. To, da sem vlekel voz je bolj podatek, ki ga dajo novinarji. Nisem čutil bremena zaradi tega. Treniram predvsem zase, skačem zase, na koncu lahko le ti rečeš, da si zmagal. Skoki so individualni šport, razen seveda, ko gre za ekipne tekme. Na posamični preizkušnji pa je le tvoj priimek," je dejal skakalec iz Hramš, ki je odlično nastopal tudi na zadnjih tekmah sezone.

V Planici je tako osvojil četrto mesto na petkovi posamični tekmi, na moštveni preizkušnji je bil pomemben člen pri tretjem mestu, sezono pa je sklenil s petim mestom. "Nastope v Planici bi preprosto ocenil s številko pet. Nimam kaj dodati. Mislim, da sem sebe in še marsikoga drugega presenetil s svojimi nastopi na letalnicah."

Planica 2019 Domen Prevc Šport "Po eni strani škoda, da je konec, po drugi pa ..."

Tudi s celotno sezono je bil seveda zelo zadovoljen: "Bilo je veliko lepih trenutkov, dobrih rezultatov, v dobri formi sem bil skoraj skozi celotno zimo. Za mano je vrhunska sezona. Pred začetkom sezone sicer nisem pričakoval takšnih dosežkov. Tudi s svetovnem prvenstvom nisem razočaran, drugi so nanj prišli boljše pripravljeni. Pravzaprav za SP nisem imel posebnih ciljev."

Bi vseeno kaj spremenil v sezoni? Morda kakšen skok? "Ne. Kar se zgodi, se zgodi. V tistem trenutki je bilo to, kar sem pač zmogel. Sezona je za mano, nima več smisla, da bi o tem razmišljal."

Planica 2019 | Avtor: Anže Petkovšek Timi Zajc. Anže Petkovšek

Čemu se bo posvetil v naslednjih tednih? "Ne vem, zdaj sem še v Planici, naslednji teden bo še precej obveznosti. Ko bom enkrat doma, pa bom začel misliti tudi na to. Trenutno si želim le, da bi se čimprej odpeljal od tu in da me naslednji teden ne bi prav nihče poklical."

Planica 2019 O sezoni Šport "Treba se je bilo pobrati, od razočaranja ne napreduješ" Slovo velikana Šport Kranjec: "V skokih sem le redko užival"

V naslednji sezoni si sicer želi še višje: "Če sem imel v tej sezoni za cilj, da se uvrstim v deseterico, potem si želim za naslednjo, da bi bil na vsaki tekmi vsaj med prvimi petimi, ali pa se boriti za zmagovalni oder. Ne smem nazadovati, meriti moram še na višje uvrstitve."

Pred Planico je Zajc v intervjuju za Delo in Slovenske novice povedal, da se ne strinja s prevladujočim mnenjem pri SZS, da bi morali vsi najboljši mladi slovenski skakalci obiskovati šolo v Kranju. Tisti, ki ne trenirajo tam, so celo deležni nekoliko slabše obravnave. So mu njegove izjave prinesle kaj težav? "So. Bile so neke težave. Jaz še zdaj ne vem, kaj je bilo narobe. Povedal sem svoje mnenje in stojim za tem. Ne vem... Ne vem, kaj je tu spornega, če sem povedal, da sem se moral prebiti tudi čez veliko težav, da sem tu, kjer sem. Tako da... Tu nimam nič za dodati. Morda imajo tisti, ki jim to ni všeč, slabo vest, ampak jaz sem le povedal svoje mnenje, svojo zgodbo in tako je."

Bjoern_Einar_Romoeren_Action - main Svetovni rekorder Šport Legendarni letalec: "Planica bo vedno del mene" Robert Kranjec Legenda: Šport "Te reči, ki jih zdaj doživlja Robi, me kar žalostijo"

V Hramšah le streljaj od njegovega doma stoji sicer skakalnica. Kako pomembna je bila za njegov razvoj? "Pravzaprav je ta skakalnica zdaj bolj zato, da ljudje vidijo, koliko so doma vložili vame. Na tisti skakalnici pravzaprav niti nisem veliko treniral, zdaj je že kar nekakšen spodoben spomenik, ko bom zaključil. Zdaj je postavljena bolj v te namene in pa seveda za vaške tekme."

skakalnica Hramše, Timi Zajc | Avtor: Uroš Štefanič Uroš Štefanič

Kdo je rekorder? "Vsako zimo jo pripravijo, večkrat so že organizirali tekmo. Pozimi se skače na njej. Rekord? Ne tam nimam rekorda, točno pa ne bi vedel, kdo ga ima."

skakalnica Hramše, Timi Zajc Zajc Šport Tu se je kalil novi slovenski šampion Timi Zajc Timi Zajc Poleti Šport Zajc ob prvi tekmi na letalnici že do zmage
Komentarjev 2
  • lado16 10:44 25.marec 2019.

    A NIMA NOBEDEN JAJC , da bi TO "smučarsko zvezo" RAZMONTIRAL ,Z JASNIĆIĆEM IN KOCJANĆIĆEM ZBRCAL ,DOBESEDNO !!!!!!! TUJCI SE POSMEHUJEJO ,RDEČI OBLASTI V VSEH PORAH !!! BALKANSKA "država"Z KOMUNISTI !!! DOBRI ŠPORTNIKI NEHAJO ZARADI TE MAFIJE !!! MA ADIJO ...prikaži več državica potuhnjena, nesposobna !!!!!!

Sorodne novice