Handanović naprej, Danci izločili Erdoğanove ljubljence

Foto: Epa
Foto: Epa
V drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju smo dobili prve štiri četrtfinaliste.
Oglej si celoten članek

Inter s kapetanom Samirjem Handanovićem v vratih in Getafe sta se srečala na odločilni tekmi na nevtralnem igrišču v Gelsenkirchnu, saj prvo srečanje osmine finala, v nasprotju z večino ostalih parov, še ni bilo odigrano. Boljši so bili Italijani (2:0) in ostali v boju za lovoriko.

Španci so bolje začeli, Handanović je že v drugi minuti moral posredovati po strelu Nemanje Maksimovića, nato je zaprteil še Jaime Mata. Inter je odgovoril s poskusoma Lautara Martíneza, oba je ubranil David Soria. V 33. minuti pa se je Romelu Lukaku odlično znašel po dolgi podaji in zatresel mrežo.

Drugi polčas je z atraktivnim poskusom odprl Danilo D'Ambrosio, zatem je pobudo spet prevzel Getafe. Handanović je s parado ustavil strel Mate, v 72. minuti pa je Diego Godín v svojem kazenskem prostoru igral z roko in sodnik se je po posredovanja VAR odločil za enajstmetrovko. Nameril je Jorge Molina, a mimo vrat Interja.

Lukaku je nekaj minut kasneje zapravil izjemno priložnost za podvojitev vodstva, zato pa te napake ni ponovil Christian Eriksen v 83. minuti. Danec, ki je s klopi vstopil le nekaj trenutkov pred tem, je po kombinaciji z D'Ambrosiem zapečatil usodo Špancev.

Brezplačen prestop Zvezdnik moral oditi, ker ima previsoko plačo

Foto: Epa Manchester United LASK Linz

Manchester United si je že po prvi tekmi v Linzu praktično zagotovil napredovanje, saj je LASK premagal kar z 0:5. Na Old Traffordu so favoriti vpisali še eno zmago (2:1).

Prvi polčas ni prinesel zadetkov, zato pa je za pravo mojstrovino v 55. minuti poskrbel Philipp Wiesinger, ta je z več 20 metrov usmeril žogo v zgornji kot Unitedovih vrat. "Rdeči vragi" so hitro izenačili, ko je napako Avstrijcev izkoristil Jesse Lingard. Zadetek za zmago je v 88. minuti po lepi ekipni akciji dosegel Anthony Martial.

Liga prvakov Tako visoko kotira Oblakov Atlético

Foto: Epa Šahtar Doneck Wolfsburg

Šahtar Doneck je v Kijevu branil prednost 1:2 s prve tekme proti Wolfsburgu in brez večjih težav potrdil napredovanje s še eno zmago (3:0).

Ukrajinci so bili boljši skozi večino srečanja. Sredi drugega polčasa so domačini sicer ostali brez izključenega Davita Khocholave, a so tudi Nemci hitro ostali z deseterico, potem ko je rdeč karton dobil John Anthony Brooks.

Vsi trije goli so padli v končnici tekme, ko je Wolfsburg vse sile usmeril v napad. Prvega je zabil Júnior Moraes, drugega Manor Solomon, tretjega pa spet Moraes za izdatno zmago "rudarjev".

Spopad Kampl z zelo jasnim sporočilom za Oblaka

Foto: Epa København Başakşehir

V danski prestolnici je København lovil zaostanek 1:0 s prve tekme proti Başakşehirju. Domačini so bili uspešni, saj so gladko slavili (3:0) proti klubu, za katerega strastno navija turški predsednik Recep Tayyip Erdoğan in se uvrstili v četrtfinale.

København je hitro povedel po strelu z glavo Jonasa Winda. Slednji je v začetku drugega polčasa zabil še enkrat iz enajstmetrovke, končni izid pa je v 62. minuti po lepem samostojnem prodoru postavil Rasmus Falk in novopečene turške prvake izločil iz Evrope.

Liga Evropa, osmina finala:

KØBENHAVN - Başakşehir 3:0 (1:0)  /0:1/
Wind 4., 52./11m, Falk 62.

ŠAHTAR DONECK - Wolfsburg 3:0 (0:0)  /2:1/
Moraes 89., 93., Solomon 91.
RK: Khocholava (Šahtar) 67.; Brooks (Wolfsburg) 70.

MANCHESTER UNITED - LASK Linz 2:1 (0:0)  /5:0/
Lingard 57., Martial 88.; Wiesinger 55.

INTER - Getafe 2:0 (1:0)
Lukaku 33., Eriksen 83.

ČETRTEK:
Bayer Leverkusen - Glasgow Rangers  /3:1/
Basel - Eintracht Frankfurt  /3:0/
Wolverhampton Wanderers - Olympiacos Pirej  /1:1/
Sevilla - AS Roma

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v četrtfinale

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.