Iličićeva izpoved: "Ne morem se spomniti svoje rojstne vasi. Ne obstaja več."

Foto: Epa
Foto: Epa
Josip Iličić je kot eden največjih zvezdnikov Serie A za srbske medije pokomentiral dve imeni, ki sta pustili ogromen pečat v italijanskem nogometu, obenem pa se je dotaknil svojih korenin.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometaš Josip Iličić igra nogomet svojega življenja, nedavno pa je vse skupaj začinil z dvema goloma in asistenco ob zgodovinski zmagi njegove Atalante nad legendarnim Milanom s 5:0.

Video Iličić z mojstrovinama razbil italijanskega velikana

Najboljši slovenski nogometaš (če izvzamemo vratarje) je tudi eden izmed najboljših igralcev Serie A ter obenem zelo vroča na nogometni tržnici.

Kot dolgoletni nogometaš najmočnejše italijanske nogometne lige pa je tudi idealen sogovorec za srbske medije, ki jih zanima tuj pogled na njihovi dve nogometni ikoni, ki sta se nedavno lotili trenerskega posla. Iličić se je tako v pogovoru za srbski Telegraf dotaknil Siniše Mihajlovića ter Dejana Stankovića.

Foto: Profimedia Siniša Mihajlović

"Siniša je do sedaj pokazal, in to ne samo z Bologno, temveč tudi v drugih klubih, da je zelo kvaliteten trener ter da dobro dela z nogometaši. Obenem pa nam je vsem pokazal, kako se je treba boriti ter ljubiti nogomet," je Iličić pokomentiral Mihajlovića, srbskega trenerja, ki vodi Bologno, kljub temu da boluje za levkemijo. Razen Bologne je legendarni srbski branilec vodil še Catanio, Fiorentino, Sampdorio, Milan, Torino, Sporting Lizbono ter srbsko reprezentanco.

Lastnega trenerja Nore scene! Podivjani "Pitbul" napadel hudo bolnega Mihajlovića

Iličić se je nato dotaknil še Stankovića, ki je pred dnevi kot svoj prvi klub prevzel Crveno zvezdo: "Stanković v Zvezdi je zagotovo veliki plus za srbski nogomet, še posebej glede na to kaj vse je kot nogometaš osvojil ter s kakšnimi trenerji je vse sodeloval. Mislim, da lahko z Zvezdo napravi velike stvari, toda verjetno bo potreboval čas, saj je komaj na začetku trenerske kariere."

Foto: EPA Dejan Stanković Srbija

Iličić je za konec svojega pogovora bralce Telegrafa še presenetil s podatkom, da je rojen v bližnji Bosni in Hercegovini: "Rojen sem v Prijedoru, toda družina je iz Sanskog mosta. Bil sem tam samo še enkrat pred parimi leti tam. Želel sem videti, kje sem živel, saj se ne morem spomniti vasi, v kateri sem odraščal. Zapustil sem jo še kot otrok. Na žalost ta vas več ne obstaja."

Norišnica Neverjeten podvig Iličićeve ekipe, to ni uspelo še nikomur

Serie A Kar dva Slovenca v moštvu leta

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.