Incident na OI: so Slovencem vse podtaknili?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
O podrobnostih famoznega kartanja in domnevnih kršitev protikoronskhi določil je v intervjuju za Ekipo SN spregovoril slovenski reprezentant Jakob Čebašek.
Oglej si celoten članek

Še pred iztekom predtekmovalnega dela olimpijskega košarkarskega tunirja v Tokiu je odjeknila zgodba o domnevnih nečednostih, v katere naj bi bil znotraj koronavirusnega mehurčka udeležni naši košarkarji. 

Za incident je poskrbela španska košarkarica Cristina Ouvina, ki je z objavo posnetka iz garderobe po zmagi Slovenije nad Argentino sprožila namigovanja, da naši košarkarji v olimpijski vasici kršijo protirokoronska določila.

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Škandal Španci zahtevajo diskvalifikacijo slovenskih košarkarjev

Nekateri španski novinarji so ob tem celo pozivali k izključitvi s turnirja, zaradi česar se jim je v nadaljevanju turnirja dvakrat odkrito posmehoval celo kapetan naše izbrane vrste Edo Murić.

Spet ponočevali Kapetan vtrl sol na rano Špancev: "Po zmagi smo ..." Salve smeha Kapetan Slovenije z epskim odgovorom na španske provokacije

Foto: Epa čebašek dončić V pogovoru za Ekipo SN je čistega vina o "spornem" dogajanju v zakulisju nalil slovenski reprezentant Jakob Čebašek.

"Vse skupaj je nastalo praktično iz ničesar. Nekatere Španke so hotele pozdraviti igralce, ki so igrali v Španiji, seveda so se želele tudi fotografirati z Dončićem. Ta igralka je posnela video in ga objavila na družbenem omrežju, tam so bile nekaj minut in odšle. Zaradi videa pa je nastal cel halo. Bili smo sami v našem nadstropju, Španci sploh niso bili v našem bloku. Potem so se pojavile govorice o diskvalifikaciji, a vedeli smo, da nismo nič delali proti pravilom," je za omenjeni medij povedal 30-letni član belgijskega moštva Leuven Bears.

Čeprav se je španska košarkarica za objavo, s katero je v javnosti sprožila polemiko o razvratu v slovenski slačilnici, javno pokesala, pa odziv španske delegacije vzbuja pomisleke v njeno iskrenost. "En dan smo prišli na trening in v dvorani so bile ravno Španke. Njihov trener je to igralko pokril z jakno, da je šla mimo nas. Zdelo se nam je čudno, saj je bilo videti, kot da bi tisto hotela narediti namerno in jo zdaj skrivajo. V restavraciji pa je tudi vsakič, ko je šla mimo nas, glavo obračala stran," je še razkril Čebašek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:47 25. Avgust 2021.

    Se sreča da je posnela ta Španka to . Moja je čist navdušena ko je videla fante zgoraj brez 🤭

  • 15:46 25. Avgust 2021.

    Sigurno je imel prste vmes Ćrn čec takose sprašuje nepreverjeno si. Hajradin M.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.