Šport > Košarka
10279 ogledov

Incident na OI: so Slovencem vse podtaknili?

jakob čebašek Profimedia
O podrobnostih famoznega kartanja in domnevnih kršitev protikoronskhi določil je v intervjuju za Ekipo SN spregovoril slovenski reprezentant Jakob Čebašek.

Še pred iztekom predtekmovalnega dela olimpijskega košarkarskega tunirja v Tokiu je odjeknila zgodba o domnevnih nečednostih, v katere naj bi bil znotraj koronavirusnega mehurčka udeležni naši košarkarji. 

Za incident je poskrbela španska košarkarica Cristina Ouvina, ki je z objavo posnetka iz garderobe po zmagi Slovenije nad Argentino sprožila namigovanja, da naši košarkarji v olimpijski vasici kršijo protirokoronska določila.

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Škandal Šport Španci zahtevajo diskvalifikacijo slovenskih košarkarjev

Nekateri španski novinarji so ob tem celo pozivali k izključitvi s turnirja, zaradi česar se jim je v nadaljevanju turnirja dvakrat odkrito posmehoval celo kapetan naše izbrane vrste Edo Murić.

edo murić Spet ponočevali Šport Kapetan vtrl sol na rano Špancev: "Po zmagi smo ..." murić prepelič Salve smeha Šport Kapetan Slovenije z epskim odgovorom na španske provokacije

čebašek dončić | Avtor: Epa Epa
V pogovoru za Ekipo SN je čistega vina o "spornem" dogajanju v zakulisju nalil slovenski reprezentant Jakob Čebašek.

"Vse skupaj je nastalo praktično iz ničesar. Nekatere Španke so hotele pozdraviti igralce, ki so igrali v Španiji, seveda so se želele tudi fotografirati z Dončićem. Ta igralka je posnela video in ga objavila na družbenem omrežju, tam so bile nekaj minut in odšle. Zaradi videa pa je nastal cel halo. Bili smo sami v našem nadstropju, Španci sploh niso bili v našem bloku. Potem so se pojavile govorice o diskvalifikaciji, a vedeli smo, da nismo nič delali proti pravilom," je za omenjeni medij povedal 30-letni član belgijskega moštva Leuven Bears.

Čeprav se je španska košarkarica za objavo, s katero je v javnosti sprožila polemiko o razvratu v slovenski slačilnici, javno pokesala, pa odziv španske delegacije vzbuja pomisleke v njeno iskrenost. "En dan smo prišli na trening in v dvorani so bile ravno Španke. Njihov trener je to igralko pokril z jakno, da je šla mimo nas. Zdelo se nam je čudno, saj je bilo videti, kot da bi tisto hotela narediti namerno in jo zdaj skrivajo. V restavraciji pa je tudi vsakič, ko je šla mimo nas, glavo obračala stran," je še razkril Čebašek.

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:47 25.avgust 2021.

    Se sreča da je posnela ta Španka to . Moja je čist navdušena ko je videla fante zgoraj brez 🤭

  • Dusan12 15:46 25.avgust 2021.

    Sigurno je imel prste vmes Ćrn čec takose sprašuje nepreverjeno si. Hajradin M.