Janus odgovoril Prevcu in Kranjcu: "Če povem po pravici..."

Foto: Saša Despot Planica 2018
Nekdanji trener smučarskih skakalcev je spregovoril o kritikah Petra Prevca in Roberta Kranjca.
Oglej si celoten članek

Najuspešnejši skakalni trener na sončni strani Alp Goran Janus, ki je slovenske skakalce vodil do 46 zmag v svetovnem pokalu, je gostoval v pogovorni oddaji Z Mišo... na prvem programu nacionalne televizije.

Tema pogovora je nanesla tudi na ostre izjave, ki so jih po koncu sezone, v kateri orli niso izpolnili vseh zastavljenih ciljev, izrekli nekateri skakalci. Najbolj kritični so bili Peter Prevc, Robert Kranjec in Jurij Tepeš, bolj diplomatski pa je ostal Jernej Damjan.

Prevc je bil v pogovoru za Delo zelo kritičen do Janusove izjave, da ima pogodo s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) sklenjeno do leta 2020. "Tedaj sem si mislil, ali ti delaš v skokih zato, ker imaš pogodbo, ali zato, ker bi rad nekaj dosegel," je izjavil naboljši slovenski skakalec, ki je Janusu očital, da ni izpolnil svoje naloge.

Razkritje S tem je Janus dokončno izgubil Prevčevo zaupanje

Neposreden je bil tudi Kranjec, ki je v pogovoru za Slovensko tiskovno agencijo (STA) vodstvu A reprezentance zabrusil: "Veliko sem se naučil iz letošnje sezone. Bil sem globoko razočaran nad odnosom do mene, kot cunja, ki jo zavržeš."

Odnosi razpadli Kranjec šokiral: "Zavrgli so me kot cunjo, komunikacije ni"

Damjan je vedel, da nekateri tekmovalci niso zadovoljni s položajem v reprezentanci, vendar temu ni želel posvečati pozornosti. "Jaz se s tem sploh nisem obremenjeval. Osredotočen sem bil nase in na svoje rezultate, dejansko temu sploh nisem posvečal nobene pozornosti ali se poglabljal v to," je dejal za naš medij.

Janusovo slovo Damjan ni šel po sledeh Prevca, Kranjca in Tepeša

Janus je v televizijskem intervjuju Miši Molk zaupal, da s skakalci trenutno nima stikov, o težkih besedah na njegov račun pa je dejal: "Za duševno zdravje sem skrbel tato, da nisem spremljal, kaj so fantje govorili. Izjav, ki so jih fantje dajali v zadnjih sedmih letih, nisem poslušal. Če povem po pravici, me niti ne zanimajo."

Pojasnil je tudi ozadje domevno sporne izjave o veljavnosti njegove pogodbe: "Med zimsko sezono te novinarji vsak vikend vprašajo, ali boš odstopil, kar lahko postane zelo neprijetno. Tekme so bile zelo pogoste, vsak konec tedna do Pyeongchanga. Enostavno sem rekel, da imam pogodbo do takrat (do leta 2020, op. a.). Potem sem imel glede tegamir."

Spregovoril je tudi o kritiki izkušenega Kranjca, ki je v zaključku sezone spet zablestel v Planici. "Kar zadeva Robija... jaz verjamem, da če med sezono ne prideš zraven.." je začel Janus, nato pa zapeljal v drugo smer: "Zelo sem vesel, da smo imeli mlade skakalce. Ponosen  sem na njih, saj so se neprestano uvrščali med deseterico. To je zame tisti podatek. Robija (Kranjca, op. a) in tudi Jurija (Tepeša, op. a.) sem čakal v celinskem pokalu, rezultati so bili slabi. Glavni trener mora tekmovalca potegniti ven, tako je to v športu."

Še enkrat je poudaril, da ga izjava predsednika zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljuba Jasniča ni presenetila, ob tem pa zanikal, da je za svojo usodo izvedel iz medijev. "Izpadlo je kot medijski rompompom. Jaz sem to vedel že prej. Meni je bilo jasno, tako da sem bil miren. O tem smo se dogovorili že prej. Vedel sem, da bo do tega prišlo. Mogoče je kaj prehitro ušlo, mediji hitro zagrabijo in to je to," je pojasnil.

"Že med sezono sem vedel, kaj sledi. Olimpijski ciklus je mimo. Čisto v redu je, da pride novi človek z novimi idejami in se stvar pelje naprej. Skoki so bili prej in bodo tudi potem," je pristavil najtrofejneši slovenski trener.

Nova era Janus ne bo športni direktor
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 10:37 1. Maj 2018.

    ko ga malo spozaš v živo, je daleč od podobe prijazega očka v reprezentanci...

  • 09:44 1. Maj 2018.

    Kranjec in Tepeš naj trenirata sta za penzion-Tepeš je Prevcu vzel skupno zmago-budale

  • 23:19 30. April 2018.

    Legenda za eno sezono: To ni nobena legenda! Žal. Zjebal jih je Slatner s svojimi kurčevimi smučmi in pa seveda …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.