Janus: Pričakoval sem to, tihi dogovor je bil ...

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Goran Janus in Ljubo Jasnič sta našla skupni jezik.
Oglej si celoten članek

V oddaji Odmevi na RTV SLO sta bila gosta bivši glavni trener slovenskih skakalcev Goran Janus in predsednik zbora za skoke pri Smučarski zvezi Slovenije Ljubo Jasnič.

Razkrito Znan novi trener slovenskih skakalcev

Potem, ko je Jasnič v nedeljo prek medijev 'odstavil' Janusa, je tokrat zatrdil, da tovrstne izjave ni podal. "Te izjave (da mora Goran Janus oditi, op. a.) nisem rekel. Izjavo sem dal v luči tega, da je treba po sedmih letih stvari preučiti, morda poiskati svežo kri. Pri tem sem imel pred očmi vse, kar je Goran storil v preteklih letih."

Jasnič je zatrdil, da sta si z Janusom vseskozi zaupala. "Narobe ni bilo nič (...) Temelj najinega sodelovanja je zaupanje," je povedal Jasnič in potrdil, da bo šef stroke odslej Gorazd Bertoncelj, uradno bo funkcijo prevzel 1. maja.

Razkritje S tem je Janus dokončno izgubil Prevčevo zaupanje

Goran Janus je potrdil, da med njima ni zamere. Pojasnil je, da je pričakoval slovo od mesta glavnega trenerja. "To potezo (s strani SZS, op. a.) sem pričakoval. Pred letošnjo sezono smo sklenili tihi dogovor, da je glavni cilj olimpijska kolajna. Ko so se stvari odvile, kot so se, sem vse skupaj pričakoval."

Po Janusovem mnenju ni prišlo do zasičenosti, čeprav so mu nekateri izkušenejši člani izbrane vrste, kot so Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Peter Prevc, namenili javne kritike. "Nismo se naveličali eden drugega. Tekmovalci so imeli v olimpijski sezoni visoke cilje, javnost pa visoka pričakovanja. Zame je deseterica še vedno odličen rezultat. Glede Kranjca bi rekel to, da po poškodbi rabiš čas, morda leto, dve, da prideš nazaj v pravo formo."

Šport To Kranjec pričakuje od novega vodstva

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:22 28. Marec 2018.

    Nič ni govora zakaj je mogel Prevc menjat smuči, vrhunske rezultate pa so želi tisti ki imajo Slatner smuči.Očitno se …

  • 10:50 28. Marec 2018.

    Ni pa povedal bistvenega...skakalci so bili navajeni na nagrade, ki so jih dobivali za prva mesta, sedaj ko teh nagrad …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.