Tekmec skeptičen do Jumbo-Visme: "Ni vse tako, kot se zdi"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Španski kolesar Enric Mas je izrazil pomisleke glede prevlade Jumbo-Visme na letošnji Vuelti.
Oglej si celoten članek

Jumbo-Visma je najmočnejša ekipa na letošnji dirki po Španji, toda njena premoč ni tako izrazita, kot se morda zdi na prvi pogled, je pred deseto preizkušnjo Vuelte, kronometrom v okolici Valladolida (25,8 km), opozoril domači adut Enric Mas (Movistar).

Uvodni teden dirke po Španiji je sicer minil v znamenju nizozemskega moštva, ki ima v igri za skupno zmago kar tri zveneča kolesarska imena, poleg vodilnega Seppa Kussa še Jonasa Vingegaarda in Primoža Rogliča.

"Mislim, da niso tako superiorni, sicer bi imeli vsi po dve minuti prednosti pred ostalimi kolesarji na dirki," je vsem zasledovalcem, ki bodo poskušali v naslednjih dveh tednih prekrižati načrte Jumbo-Vismi, upanja vlil Mass. "Jumbo-Visma je vsekakor zelo močna ekipa, vendar jaz osebno ne vidim superiornosti, o kateri govorijo ljudje," je dodal Mas.

Foto: Epa Enric Mas

Španski kolesar je trenutno na osmem mestu skupne razvrstitve, kjer je časovno poravnan s sedmouvrščenim Vingegaardom. Oba za vodilni Kussom zaostajata 2:35 minute. Mas se v nadaljevanju Vuelte nadeja napredovanja po lestvici, a najprej bo moral uspešno premagati kronometer.

"Upam, da ne bom izgubil preveč časa. Po današnji etapi (vožnja na čas, op. a.) bi bil rad med prvimi peti ali šestimi kolesarji. Želim si napredovati v skupnem seštevku. Na vzponu Javalambre (zaključek zahtevne šeste etape, na kateri je zmagal Kuss, op. a.) sem izgubil preveč časa, kar je bila po mojem mnenju posledica pomanjkanja ritma," je povedal Španec in dodal, da si želi pred koncem osvojiti vsaj eno etapo. "To bo težko, saj je konkurenca zelo močna," je priznal.

Kljub temu so njegove ambicije zelo isoke, dirko bi namreč rad končal med najboljšo trojico. "Zelo me bo jezilo, če bom dirko zaključil pod zmagovalnim odrom," je pristavil.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 19:12 5. September 2023.

    Tudi danes so pri Jumbo-Visma, bolj ali manj, dosegli kar so želeli. Sepp Kuss je proti Eveneopolu in Marcu Solerju, …

  • 17:43 5. September 2023.

    Mas ,žal si ti že odpadel po današnjem TT......movistar ekipa,ni nikol bila za generalno ...etapne zmage,klasike z mojstrom valverdetom in …

  • 16:42 5. September 2023.

    Vsakršnje blodnje kogarkoli morate pa takoj prenesti na videlo. 3 VRHUNSKI kolesarji so tudi 3 najboljši na Vuelti ! Kdo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.