Kaj Primoža in Tadeja čaka v peti etapi?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po zgodovinskem slovenskem dnevu na Touru sledi lažja etapa za sprinterje.
Oglej si celoten članek

Po izjemni dvojni zmagi slovenskih kolesarjev, Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, v četrti etapi dirke po Franciji danes sledi lažja peta. Ta bo od Gapa do Privasa (183 km) kolesarje popeljala prek nekaj lažjih vzponov, v prvi vrsti pa bo rezervirana za sprinterje ali ubežnike.

Foto: Cyclingstage 5. etapa

Še vedno pa tako v Sloveniji kot v svetu odmeva izjemna predstava zmagovalca torkove etape Rogliča ter njegovega rojaka Pogačarja, ki je v cilj pripeljal tik za njim ter si prislužil belo majico najboljšega mladega kolesarja. Slovenska kolesarja sta dvojno zmago, takrat v obrnjenih vlogah, slavila že v 13. etapi lanske dirke po Španiji.

Roglič je v torek slavil tretjo etapno zmago na Touru, skupno pa že sedmo na velikih tritedenskih pentljah. Preostale štiri etapne zmage je slavil v vožnji na čas, trikrat je bil najboljši na Giru, enkrat pa lani na Vuelti na poti do skupne zmage.

Foto: Profimedia Primož Roglič

Za favorita za rumeno majico Rogliča in Pogačarja, ki v skupnem seštevku za Francozom Julianom Alaphilippom zaostajata vsega sedem oz. 11 sekund, bo pomembno, da na etapah, ki ne predstavljajo prevelikega napora, ne pride do padcev ali poškodb, saj v četrtek že sledi nova etapa z gorskim ciljem s podobnim profilom, kot je bila torkova.

Danes bo na vrsti priložnost za sprinterje. Med njimi bo tudi Luka Mezgec, ki bi mu rahlo vzpenjajoča se cesta do cilja v Privasu lahko ustrezala.

Foto: Epa Luka Mezgec

Morda pa bo glavnina prvič letos prepustila etapno zmago večji skupini ubežnikov, kar po hitrem in napornem zaključku četrte etape ne bi bilo nikakršno presenečenje. Jumbo-Visma Tako so v ekipi pospremili Primoževo zmago Po Franciji Organizatorji izrekli opomin Pogačarju Video Tako je potekal zgodovinski zadnji kilometer

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.