Kobejevo poslovilno pismo danes zveni še bolj žalostno

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Od košarke se je poslovil z veličastnim pismom, ki je po tragični nesreči dobilo še večje razsežnosti.
Oglej si celoten članek

Legendarni Kobe Bryant je svojo slovo od košarke napovedal v svojem 37. letu, ko je novembra 2015 objavil, da se po koncu sezone poslavlja.

Takrat je tudi objavil čustveno pismo, v katerem je potrdil, da je čas, da se posveti družini ter postavi žogo v kot, kljub temu da mu je ta pomenila vse. Pa čeprav bi bila napravljena od nogavic...

"Draga košarka,

od trenutka, ko sem začel zamotavati očetove nogavice ter metati namišljene mete za zmago v velikem 'Forumu', sem vedel eno stvar - zaljubil sem se vate. Ljubezen je bila tako globoka, da sem ti podaril vse, od mojega uma in telesa, do mojega duha in duše. Kot šestletnik, ki se je globoko zaljubil vate, nikoli nisem videl konca predora, videl sem samo sebe, kako pritečem iz enega. In tako sem tekel, tekel sem vzdolž in počez čez vsako igrišče, se zaradi tebe podil za vsako izgubljeno žogo. Od mene si zahtevala energičnost, jaz pa sem ti dal svoje srce, s katerim se nudi še dosti več.

Igral sem skozi znoj in bolečino. Ne zato, ker bi me kaj izzvalo, temveč zaradi tvojega klica. Vse sem delal za tebe. Ker takšne stvari počneš, ko se zaradi nečesa počutiš živo, kot sem se jaz počutil zaradi tebe. Pri Lakersih si uresničila šestletnemu dečku njegove sanje. Zaradi tega te bom večno ljubil. Toda ne bom te mogel več dolgo obsesivno ljubiti. Ta sezona je vse, kar je še ostalo v meni. Moje srce še lahko prejme udarce, moj um izdrži napore, toda moje telo ve, da je čas za slovo.

Toda tudi to je prav. Pripravljen sem, da te pustim. Želim si, da to veš. Želim si, da to izveš zdaj, da bi lahko oba uživala v vsakem skupnem trenutku, ki nama je še ostal. V dobrem in slabem. Drug drugemu sva dala vse, kar sva imela. In oba veva, ne glede na to, kaj bom v prihodnosti počel, da bom za vedno ostal tisti deček z zamotanimi nogavicami, košem za smeti v kotu, petimi sekundami do konca ter z žogo v svojih rokah. 5... 4... 3... 2... 1. Vedno te bom ljubil, Kobe"

Legendarno s čustvi nabito pismo je kasneje postalo celo kratka animirana risanka, ki zajema Bryantovo ljubezen do košarke.

Kobejevo poslednje pismo košarki pa je dan po tragični nesreči ena izmed največkrat objavljenih stvari na socialnih omrežjih. Tako kot se je Kobe takrat čustveno poslovil od svoje košarke, se danes Bryantovi oboževalci poslavljamo od svojega junaka.

Komentar Ste poznali Kobeja? Zakaj potem takšen šok?

Plemeniti dogovor Srce parajoče, kaj sta si v Kobejevo čast med igro privoščili NBA ekipi

Grozljiva slutnja Srhljivo! Pred leti napovedal Kobejevo usodo, o njegovem koncu posneta risanka

Svet joče Oglasili so se Jordan, Ronaldo, Messi, Đoković,...

Prosili za pomoč Zadnji posnetek s Kobejevega helikopterja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.