Šport > Košarka
47059 ogledov

Srce parajoče, kaj sta si v Kobejevo čast med igro privoščili NBA ekipi

Toronto Raptors Profimedia
V nikoli bolj žalostnem začetku NBA tekme so se košarkarji ekip San Antonio Spurs in Toronto Raptors odločili za plemenito potezo.

Kobeja Bryanta ni več med nami. Dejstvo, s katerim se športni navdušenci težko sprijaznimo. V nedeljo nas je namreč dosti prezgodaj za vedno zapustil eden največjih ter najprepoznavnejših športnikov vseh časov.

V nedeljo zvečer, po objavi tragične novice, pa je bilo na sporedu kar nekaj NBA tekem. Te so se začele v najbolj mučni ter žalostni atmosferi v zgodovini, večina košarkarjev pa je ob prihodu na igrišče jokala.

Kobe Bryant Komentar Šport Ste poznali Kobeja? Zakaj potem takšen šok? lebron james Srce parajoče Šport LeBron se je zlomil po pristanku na letališču

Še posebej pa odmeva scena iz Teksasa, kjer sta se merili ekipi San Antonia in Toronta, ki se bo v zgodovino vpisala kot najbolj ganljiv poklon NBA ikoni Kobeju Bryantu.

Igralci obeh ekip so se namreč dogovorili, da bodo Raptors v prvem napadu tekme žogo držali v rokah vseh 24 sekund, ki jim je namenjenih za iztek napada, s čimer se bodo poklonili legendarnemu košarkarju, ki je na svojem hrbtu nosil številko 24.

Igralci San Antonia so stoječ pri miru spremljali akcijo, obe klopi pa sta vse skupaj pospremili z aplavzom v čast legendarni Črni mambi.

Žogo so nato prejeli košarkarji San Antonia, ki so sledili zgledu Toronta ter prav tako 24 sekund svojega prvega napada poklonili Kobeju.

Michael Jordan Svet joče Šport Oglasili so se Jordan, Ronaldo, Messi, Đoković,... kobe bryant Prosili za pomoč Šport Zadnji posnetek s Kobejevega helikopterja

Poteza San Antonia in Toronta je navdušila mnoge ljubitelje košarke, ki so večinoma strinjali, da je šlo za najlepših ter najbolj čustvenih 24 sekund košarkarske igre vseh časov.

Obe ekipi sta nato odigrali tekmo do konca, a je bil končni rezultat popolnoma v drugem planu.

 

Prekinjen veliki derbi, cela dvorana zajokala in skandirala

Vest o tragični smrti ne le izjemnega košarkarja, temveč tudi velikega človeka, pa ni prizadela le navijače v ZDA.

V Izraelu je bil namreč celo prekinjen veliki mestni derbi med Maccabijem in Hapoel Tel Avivom, ko so po zvočnikih navijače obvestili o tragični smrti legendarnega košarkarja.

Dvorano so zalile solze, sledil pa je bučen aplavz ter skandiranje imena Kobeja Bryanta.

Eden izmed ljudi, ki so se še posebej težko sprijaznili z izgubo NBA legende, je bil košarkar Maccabija Amar'e Stoudamire, ki je dolga leta blestel v najmočnejši ligi na svetu ter se večkrat pomeril z enim najboljših košarkarjev vseh časov.

"Ljudje, ne vem, kaj naj povem. Ne verjamem. Zdi se neresnično. Ne želim verjeti tega. Je kot bodalo, ki se ti zapiči v srce," je izjavil po tekmi.

"Mesto krvavi!" Šport Solze prepojile tla Los Angelesa, navijači skrušeni kobe bryant mark cuban Lepa gesta Šport Tako so se v Dallasu poklonili Kobeju Bryantu kobe bryant Šport Zadnji zapis Kobeja nekaj ur pred smrtjo

 

 

Komentarjev 1
  • tone51 18:38 27.januar 2020.

    novinar to so si privoščila vsa moštva ..kreten ozkogledi

Sorodne novice