Šport
174077 ogledov

Zadnji posnetek s Kobejevega helikopterja

kobe bryant Epa
Gosta megla, visoka vlažnost in izredno slaba vidljivost so botrovali helikopterski nesreči, v kateri je umrl Kobe Bryant.

Posnetek pogovora med pilotom in kontrolnim stolpom razkriva zadnje trenutke pred nesrečo, ki je terjala devet življenj. Med žrtvami sta bila tudi 41-letni košarkarski zvezdnik Kobe Bryant in njegova komaj 13-letna hči Gianna.

"Mesto krvavi!" Šport Solze prepojile tla Los Angelesa, navijači skrušeni

Helikopter, na katerem je bilo poleg pilota še osem potnikov, je v nedeljo nekaj pred 10. uro po lokalnem času trčil v hrib na višini slabih 600 metrov blizu kraja Calabasas. V nesreči je umrlo osem potnikov in en član posadke.

Nedeljsko jutro v Los Angelesu je bilo izredno megleno, razmere za letenje pa slabe. K slabi vidljivosti je dodatno pripomoglo oblačno vreme z rahlimi padavinami. "Relativna vlažnost je bila 100-odstotna, kar pomeni, da je bil zrak kot juha," je za CNN pojasnil meteorlog Michael Guy.

kobe bryant Šport Zadnji zapis Kobeja nekaj ur pred smrtjo

Helikopter znamke Sikorsky S-76B je z letališča John Wayne v Santa Ani vzletel nekaj po 9. uri zjutraj. Namenjen je bil v športno akademijo Mamba Sports Academy v Newbury Parku, približno 137 kilometrov stran.

Pogoji za letenje so bili izredno slabi, tako zelo, da so imele zračne sile tamkajšnje policije prepoved letenja. Na kraj nesreče so se odpravili z vozili in nato peš v hrib.

 | Avtor: RadarOnline RadarOnline

Pilot Ara Zobayan je ob 9.30 navezal stik s kontrolnim stolpom, potem ko je helikopter v zraku krožil približno 15 minut v upanju, da bi se vidljivost izboljšala. Helikopter se je na radarju prvič pojavil nad losangeleškim živalskim vrtom, nato je več minut brezciljno krožil po nebu nad okrožjem Burbank.

Kobe Bryant Šport Znanih še več podrobnosti grozljive nesreče

Za pomoč pri pristanku je pilot zaprosil kontrolorja, vendar mu ta ni mogel pomagati, saj je bil helikopter tedaj že prenizko, da bi ga lahko zaznali na radarju. Kmalu zatem so izgubili kontakt.

Pilot je nato helikopter usmeril proti jugu, ne vedoč, da se nevarno približuje hribovitemu terenu. Ob 9.40 se je s 360 metrov nadmorske višine nenadoma povzpel na 600, nekaj minut kasneje pa je pri hitrosti 300 km/h treščil v hrib.

kobe bryant mark cuban Lepa gesta Šport Tako so se v Dallasu poklonili Kobeju Bryantu

Nesreča se je zgodila približno 48 kilometrov severozahodno od centra Los Angeleka. Helikopter so po strmogljavljeju zajeli ognjeni zublji. Reševalci so ob 9:47 prejeli klic na pomoč. Ob 10.30 je bil požar pogašen. Preživelih ni bilo.

V nesreči so umrli Kobe Bryant, njegova hčerka Gianna, košarkarski trener John Altobelli, njegova žena Keri in hčerka Alyssa, Christina Mauser, Sarah in Payton Chester ter pilot Ara Zobayan.

Komentarjev 9
  • ponsicar 06:22 29.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • dramafid 04:31 29.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • ourunem 02:43 29.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks