Šport > Košarka
8549 ogledov

Tako so se v Dallasu poklonili Kobeju Bryantu

kobe bryant mark cuban Getty Images
Moštvo Luke Dončića je upokojilo dres s številko 24.

Čeprav Kobe Bryant ni nikoli igral za Dallas Mavericks, se je lastnik teksaškega moštva Mark Cuban odločil, da noben član njegove franšize v prihodnosti ne bo oblekel dresa s številko 24, ki je od leta 2007 do 2016 krasila hrbet tragično preminulega zvezdnika.

Kobe Bryant Šport Znanih še več podrobnosti grozljive nesreče

Legenda slovitega kluba Los Angeles Lakers, s katerim je osvojil pet naslovov NBA prvaka, se je smrtno ponesrečila v helikopterski nesreči pri kraju Calabasa v Kaliforniji. Tragedija je terjala devet življenj, med njimi tudi košarkarjeve 13-letne hčerke Gianne.

"Šokirani in užaloščeni smo ob tragični smrti Kobeja Bryanta in njegove hčerke Gianne. Kobe je bil ambasador naše igre, odlikovana košarkarska legenda in globalna ikona. Predvsem pa je bil ljubeč in predan oče. Njegova zapuščina presega košarkarske okvirje. V naši organizaciji smo se odločili, da noben član Dallas Mavericks ne bo več nosil dresa s številko 24," je sporočil lastnik kluba Mark Cuban.

V zgodovini moštva Dallas Mavericks so številko 24 nosili štirje košarkarji: Mark Aguirre (1982-89), Jim Jackson (1993-97), Hubert Davis (1998-2001), Pavel Podkolzin (2005-06) in Richard Jefferson (2015).

Bryant je od vstopa v ligo NBA leta 1996 do 2007 igral s številko 8, ki jo je leta 2007 zamenjal za številko 24, s katero je nato vztrajal do konca kariere. V 60 tekmah proti Dallas Mavericks je v povprečju dosegal 24,0 točke, 6,1 skoka in 4,5 podaje ob 45-odstotnem metu iz igre.

kobe bryant Šport Zadnji zapis Kobeja nekaj ur pred smrtjo

Ob smrti dobrega prijatelja in nekdanjega velikega rivala se je oglasila tudi legenda Dallasa Dirk Nowitzki. "Tole se me je močno dotaknilo. Vedno se bom spominjal, kako sem po tekmah hitel domov, da bi te gledal dominirati v zadnji četrtini. Navdihnil si ogromno ljudi po celem svetu, vključno z mano. Počivaj v miru s svojim angelom Gigi. Globoke sožalje Vanessi, dekletom, prijateljem in družinam," je zapisal nekdanji nemški košarkar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.