Šport > Košarka
10420 ogledov

Svet košarke zavit v črno: umrl je Kobe Bryant

Kobe Bryant epa
Pri 41 letih je svet zapustil eden največjih vseh časov.

Legendarni ameriški košarkar ter eden največjih v zgodovini NBA lige, Kobe Bryant, je preminil v helikopterski nesreči.

Ameriške oblasti so potrdile, da je pri kraju Calabasas v Kaliforniji strmoglavil helikopter s petimi ljudi na krovu, med žrtvami pa je tudi nekdanji košarkar ekipe Los Angeles Lakers. Prišlo naj bi do požara, potem pa je helikopter strmoglavil.

Po poročanju TMZ je bil helikopter last 41-letnega Kobeja Bryanta, v njem pa so bi bile še štiri osebe. Reševalci so nemudoma odreagirali, toda po prvih informacijah naj ne bi bilo preživelih. 

Med žrtvami je informacijah portala tudi njegova 13-letna hčer Gianna, čeprav so prvotno poročali, da je ni bilo med potniki. 

Naj pa na krovu ne bi bilo njegove žene Vanesse Bryant, s katero je bil poročen od leta 2001 in s katero sta imeli štiri otroke, pole Gianne še Natalie, Bianco in novorojenko Capri, ki se je rodila junija lani.

Kobe je že v času, ko je igral za LA Lakerse, za prevoz uporabljal helikopter.

Kobe je eden od največjih igralcev v NBA lige vseh časov, v 20-letni karieri pri Lakersih je igral na 18 All-Star tekmah. Leta 1996 je bil prvi izbor, nato je petkrat osvojil prvenstvo, bil dvakrat najboljši igralec finala in najboljši igralec lige leta 2008. 

Pred manj kot mesecem presenetil Dončića

Pred manj kot mesecem je Bryant med tekmo z roba igrišča v slovenščini ogovoril Luko Dončića, ki se je pripravljal, da bo izvajal avt, pred tem pa se je še rokoval z Bryantom in cela dvorana se je zasmejala. Po tekmi ste se objela in na kratko poklepetala, Dončić pa je dejal, da ni mogel verjeti, da ga ja Bryant ogovoril v slovenščini. Posnetek si lahko pogledate tukaj. 

Lakersi so po Bryantovi upokojitvi leta 2016 umaknili obe številki, ki ju je nosil na dresu, 8 in 24. Ta čast ni doletela še nikogar drugega.

Kobe Bryant | Avtor: epa epa

 

Komentarjev 1
  • mira01 21:06 26.januar 2020.

    TO JE ŠOK !! :-(