Lahko delo za Olimpijo, v Mariboru minus deset

Foto: Profimedia Ljubljančani so v Novi Gorici zanesljivo ugnali Ankarančane.
Ljubljančani so v Novi Gorici zanesljivo ugnali Ankarančane.
V nedeljo so bile v elitni slovenski nogometni ligi na sporedu tri tekme 24. kola.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 24. kolu Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici izgubili proti ljubljanski Olimpiji (0:3). Potem ko so Ljubljančani že jeseni dvakrat ugnali Ankarančane, so jih tokrat še tretjič in to precej zanesljivo. Ob boljši igri skozi praktično vso tekmo so vpisali šesto zaporedno zmago in imajo po sobotnem spodrsljaju Maribora pred branilcem naslova že velikih deset točk prednosti. Primorci, ki so pogrešali kaznovana Jana Pahorja in Emirja Burkića, so ostali na zadnjem mestu.

Video Zahović spet prestopil mejo

Ljubljančani so zasluženo dobili prvi polčas zaprte tekme v Novi Gorici. Ankarančani so bili večino časa v podrejeni vlogi, medtem ko so izbranci Igorja Bišćana ves čas iskali luknje v obrambi in jih nekaj tudi našli. Povedli so v 23. minuti, ko je Jason Davidson podal z leve strani, v osrčju kazenskega prostora pa je bil najspretnejši Stefan Savić, ki je z glavo dosegel svoj četrti zadetek v sezoni. Novo priložnost so zapravili v 30. minuti, ko je Abass Issah prišel do strela iz bližine, Primož Bužan pa se je izkazal. Ljubljančani so podvojili prednost v 42. minuti, ko je po podaji Roka Kronavetra z desne strani za 2:0 zadel Dario Čanađija.

Medijski vihar Maribor se je opravičil in se ogradil od Zahovićevih izjav

Tudi v drugem polčasu je bila nekoliko nevarnejša Olimpija, Primorci so bili sicer malce konkretnejši kot v prvem delu, a Aljaža Ivačiča niso resno ogrozili. Na drugi strani so imeli gosti še nekaj (pol)priložnosti, sicer pa brez posebnih težav nadzorovali potek tekme. V 79. minuti je znova poskusil Issah, a Bužan ni imel veliko dela, tudi pred tem po nenatančnih poskusih Kronavetra in Dina Štigleca ne. Zato pa so Ljubljančani zmago potrdili v 81. minuti, ko je Danijel Miškić po tleh podal s prostega strela z desne strani, na petih metrih pa je do strela prišel Aris Zarifović in ugnal Bužana.

Prva Liga TS Šok v Ljudskem vrtu, kriza dobiva nove razsežnosti

Delitev plena v Kranju

Foto: Facebook NK Triglav

Nogometaši kranjskega Triglava in Gorice so se razšli z neodločenim izidom (1:1). Gorenjci so po treh zaporednih porazih vendarle dočakali prvo točko. Osvojili so jo na tekmi z Gorico, ki je po tretjem neodločenem izidu v sezoni ostala na šestem mestu, Triglav, ki je šestič remiziral, pa je je ostal deveti z dvema točkama več in tekmo več od zadnjega Ankarana.

Jezen na predsednika Zahović se je oglasil: "Za opravičilo ni teorije!"

Prvi polčas se je na težkem igrišču končal brez zadetkov. Nekoliko konkretnejši so bili gosti iz Nove Gorice, uvodoma predvsem Bede Osuji, ki je prišel do strelov v 13., 16. in 24. minuti, a mu je prvi strel brez težav obranil Elvis Džafić, drugega so mu domači branilci blokirali, s tretjim pa je zgrešil cilj. Domači, pri katerih je debitiral mladinski reprezentant Egzon Kryeziu, so praktično edini strel sprožili v 31. minuti, ko je bil od daleč nenatančen Dejan Vokić. Najbolj vroče pa je bilo v 39. minuti, ko so domači v kazenskem prostoru izgubili žogo, po nekaj zmede je do strela prišel Dejan Žigon, na golovi črti pa je zadetek preprečil Rok Elsner.

Prav slednji pa je v 51. minuti poskrbel za kranjsko vodstvo, ko je unovčil podajo Vlada Šmita iz kota. Šest minut zatem je novo priložnost Triglava, ki je bil v teh minutah podjetnejši, zapravil Dino Suljević. Zato pa so v 74. minuti Novogoričani izid izenačili. Po podaji z leve strani je Miran Burgić z glavo podal do Žigona, ta je sprožil iz prve, na golovi črti pa je Džafić tako nerodno posredoval, da si je praktično sam žogo potisnil čez črto za končnih 1:1.

Ravbarji razbili Aluminij

Foto: NK Domžale NK Domžale NK Aluminij

Nogometaši Domžal so premagali Aluminij (6:1). Domžalčani še naprej kažejo dobro formo. Na tekmi z Aluminijem so povsem prevladovali in prišli že do svoje osme zaporedne zmage, s katero so se na zgolj pet točk približali drugouvrščenemu Mariboru (ta ima še tekmo več), hkrati pa prednost pred četrtouvrščenim Rudarjem povečali na sedem točk. Na drugi strani Kidričani spomladi še niso okusili slasti zmage in ostajajo osmi.

Domžalčani so v prvem polčasu prednjačili v vseh elementih igre, tako da so ta del igre tudi zasluženo dobili. Vodilni zadetek so dosegli v 16. minuti, ko je Amedej Vetrih podal na desno stran, od koder je v osrčje kazenskega prostora žogo poslal Matija Širok, v vlogi strelca pa je bil Lovro Bizjak, ki je dosegel svoj sedmi zadetek v sezoni. Sicer so imeli izbranci Simona Rožmana še nekaj (pol)priložnosti. Že v tretji minuti je Tilen Klemenčič streljal s sedmih metrov, a je z golove črte odbil Josip Zeba. Pozneje je še dvakrat ne dovolj dobro meril Agim Ibraimi, v 31. minuti pa je po njegovi podaji z glavo zgrešil še Dario Melnjak. Gostje iz Kidričevega so v prvih 45 minutah sprožili vsega en strel, ko je v 19. minuti poskusil Luka Štor, ta je že v 12. minuti zamenjal poškodovanega Siyarja Kepirja, a s 25 metrov ni bil posebej nevaren za Ajdina Mulalića.

V uvodu drugega dela je najprej nase znova opozoril Ibraimi, ki pa je bil v 50. minuti spet nenatančen, sedem minut pozneje pa so domači podvojili prednost. Nik Marinšek je v kazenskem prostoru zrušil Vetriha, si prislužil drugi rumeni karton v sedmih minutah in moral iz igre, za nameček so domači imeli na voljo enajstmetrovko, ki jo je s "panenko" lepo izkoristil Senijad Ibričić.

V naslednjih minutah sta novi lepi priložnosti za domače zapravila Ibričić in Bizjak, slednji pa je znova udaril v 68. minuti, ko je z volejem unovčil Ibraimijevo podajo za 3:0. Pet minut pozneje je Marko Alvir s strelom z glavo zadel še prečko. V 77. je po novi (eni številnih) podaji Melnjaka Alvir s strelom z glavo zatresel še vratnico, odbito žogo pa je mrežo za 4:0 pospravil Vetrih. Na 5:0 je v 81. minuti iz bližine povišal Rubin Hebaj - po novi podaji Melnjaka. Temu je pred tem lepo na levo stran kazenskega prostora podal Ibraimi. V 84. minuti so zagrozili tudi gosti oziroma Krunoslav Ivančić, a je Mulalić preprečil zadetek, dve minuti zatem pa je Rok Kidrič poskrbel za častni zadetek Aluminija, ko je s približno 11 metrov zadel s strelom po tleh. ,A tudi to še ni bil zadnji zadetek na tekmi, namreč v 89. minuti je domžalsko prednost z roba kazenskega prostora povišal Ibraimi, ki je zadel za 6:1.

Prva liga TS, 24. kolo:

Ankaran-Hrvatini - Olimpija Ljubljana 0:3 (0:2)
Savić 24., Čanađija 40., Zarifović 81.

Triglav Kranj - Gorica 1:1 (0:0)
Elsner 51.; Žigon 74.

Domžale - Aluminij 6:1 (1:0)
Bizjak 17., 68., Ibričić 58./11-m, Vetrih 77., Hebaj 81., Ibraimi 89.; Kidrič 86.
RK: Marinšek (Aluminij) 57.

Maribor - Krško 0:2 (0:1)
Volarič 32., Vekić 49.

Rudar Velenje - Celje 2:1 (1:1)
Tučić 18., Bijol 58.; Vizinger 42.
RK: Črnčič (Rudar) 77.

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 58 točk (+1)
2. Maribor 48
3. Domžale 43 (-1)
4. Rudar Velenje 36 (-1)
5. Celje 33
6. Gorica 27
7. Krško 23 (-2)
8. Aluminij Kidričevo 18
9. Triglav Kranj 15 (-1)
10. Ankaran-Hrvatini 13 

(+/-) - število odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.