Legendarni skakalec močno presenetil z odločitvijo

Foto: Epa
Foto: Epa
Štirikratni olimpijski prvak Simon Ammann bo, kot kaže, nadaljeval svojo športno kariero.
Oglej si celoten članek

Švicar Simon Ammann (41) se je v nasrotju s pričakovanji švicarske in svetovne športne javnosti odločil, da bo vsaj še za eno leto podaljšal svojo profesionalno kariero smučarskega skakalca.

Ammann, štirikratni olimpijski prvak iz Salt Lake Cityja (2002) oziroma Vancouvra (2010), je preteklo tekmovalno zimo končal na skromnem 48. mestu skupnega seštevka, kar je samo še okrepilo prepričanje, da je bila to njegova zadnja sezona v karieri.

Povedal resnico Norveški as poskrbel za šokantno razkritje o plačah skakalcev

Enainštiridesetletni veteran je v nedavno končani zimi zabeležil 38 točk, večino pa jih je osvojil na zadnjih postojankah, kjer je nakazal dvig forme, kar je bržkone botrovalo njegovi odločitvi za nadaljevanje.

Nedavno se je v zgodovino zapisal tudi kot drugi najstarejši tekmovalec po Noriakiju Kasaiju, ki se je uvrstil v finalno serijo tekme svetovnega pokala. Prihodnja sezona bo že njegova 27. med skakalno elito.

čudovita gesta Tako se je Kubacki zahvalil zdravnikom, ki so skrbeli za bolno ženo

Ammanova odločitev je postala javna z objavo seznama švicarskih skakalcev za tekmovalno obdobje 2023/2024. Švicarski veteran bo član A reprezentance, v kateri bo poleg njega še Dominik Peter.

A reprezentanca sicer ni najvišja instanca švicarskega skakalnega ustroja. Na vrhu je tako imenovana državna reprezentanca, ki ima samo enega člana, Gregorja Deschwandena (32), lani 26. skakalca sveta.

Odvrgel okove Kobayashi povlekel veliko potezo: "V meni se je nekaj premaknilo"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.