Šport > Zimski športi
10473 ogledov

Legendarni skakalec močno presenetil z odločitvijo

Simon Ammann Epa
Štirikratni olimpijski prvak Simon Ammann bo, kot kaže, nadaljeval svojo športno kariero.

Švicar Simon Ammann (41) se je v nasrotju s pričakovanji švicarske in svetovne športne javnosti odločil, da bo vsaj še za eno leto podaljšal svojo profesionalno kariero smučarskega skakalca.

Ammann, štirikratni olimpijski prvak iz Salt Lake Cityja (2002) oziroma Vancouvra (2010), je preteklo tekmovalno zimo končal na skromnem 48. mestu skupnega seštevka, kar je samo še okrepilo prepričanje, da je bila to njegova zadnja sezona v karieri.

Forfang Povedal resnico Šport Norveški as poskrbel za šokantno razkritje o plačah skakalcev

Enainštiridesetletni veteran je v nedavno končani zimi zabeležil 38 točk, večino pa jih je osvojil na zadnjih postojankah, kjer je nakazal dvig forme, kar je bržkone botrovalo njegovi odločitvi za nadaljevanje.

Nedavno se je v zgodovino zapisal tudi kot drugi najstarejši tekmovalec po Noriakiju Kasaiju, ki se je uvrstil v finalno serijo tekme svetovnega pokala. Prihodnja sezona bo že njegova 27. med skakalno elito.

Kubacki z ženo Marto čudovita gesta Šport Tako se je Kubacki zahvalil zdravnikom, ki so skrbeli za bolno ženo

Ammanova odločitev je postala javna z objavo seznama švicarskih skakalcev za tekmovalno obdobje 2023/2024. Švicarski veteran bo član A reprezentance, v kateri bo poleg njega še Dominik Peter.

A reprezentanca sicer ni najvišja instanca švicarskega skakalnega ustroja. Na vrhu je tako imenovana državna reprezentanca, ki ima samo enega člana, Gregorja Deschwandena (32), lani 26. skakalca sveta.

Ryoyu Kobayashi Odvrgel okove Šport Kobayashi povlekel veliko potezo: "V meni se je nekaj premaknilo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.