Liga odločila! Do nadaljnjega ostajamo brez Lukinih izjav po koncu tekme

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Ameriški poklicni športi zapirajo dostop novinarjem do slačilnic.
Oglej si celoten članek

Ameriške poklicne športne lige NBA, NHL, MLB in MLS so v ponedeljek zvečer zaradi koronavirusa sprejele skupno odločitev o zaprtju dostopa novinarjem do slačilnic za intervjuje s športniki po koncu tekem. Zaprt je tudi dostop do klubskih sob in slačilnic za vse drugo "ne-nujno" osebje.

Odločitev je bila sprejeta po posvetovanju s strokovnjaki za nalezljive bolezni in javno zdravje. V košarkarski ligi NBA, hokejski ligi NHL, baseballski ligi MLB in nogometni ligi MLS imajo športni novinarji praviloma dostop do športnikov za kratke pogovore pred tekmo na parketu, ledu ali igrišču ter po tekmi v slačilnici.

Foto: Print Screen luka dončić

Športne lige so sporočile, da pri ukrepu ne gre za prepoved dostopa novinarjev do športnikov, ki pa začasno do nadaljnjega ne bo mogoč v slačilnicah in klubskih prostorih. Novinarski dostop naj bi bil v bodoče omogočen zunaj takih prostorov, verjetno potem na hodniku pred slačilnicami, kot zdaj velja za izjave trenerjev.

Dokler se liga dokončno ne odloči, kako bo rešila celotno situacijo, očitno ostajamo brez izjav Luke Dončića, Gorana Dragića...

Prepoved vstopa v slačilnice velja od danes, intervjuji s športniki pa bodo v prihodnosti, ko se določi ves protokol, dovoljeni le ob razdalji od dva do dva in pol metra, kar bo delovalo za tiste z dolgimi rokami ali pripomočki. NBA obenem razmišlja še o igranju tekem pred praznimi tribunami, čemur sicer nasprotujejo tako igralci kot trenerji, kaj šele navijači.

To so številke Planica utrpela velik finančni udarec Hoja po robu Dončić zaplaval v nevarne vode, mu grozi kazen? Odšteva dneve Slovenski kolesar opisal življenje v karanteni Kaj se dogaja? Šokantno pretepanje Dončića, poglejte tole

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:07 10. Marec 2020.

    Seveda, Corona pa to...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.