Luka vendarle ne bo plačal pogreba žrtvam pokola v Beogradu, to je razlog

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mesto Beograd se je zahvalilo Luki Dončiću, ker je želel plačati pogreb vseh žrtev strelskega pohoda v Beogradu, a je obenem sporočilo, da bo samo nosilo stroške pogrebov.
Oglej si celoten članek

Čeprav je slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić ganil svet s svojo prekrasno gesto, ko se je ponudil, da bo plačal pogreb vseh žrtev pokola na Osnovni šoli Vladislava Ribnikarja, bo stroške na koncu vseeno nosilo mesto Beograd.

Iz Lukove fundacije so sicer sporočili, da poleg tega, da želijo sošolcem žrtev in učiteljem priskrbeti pomoč in svetovanje, nameravajo kriti tudi nastale stroške pri vseh pogrebih. Mesto Beograd pa se je ob tem najlepše zahvalilo slovenskemu superzvezdniku, a obenem njegovo ponudbo zavrnilo.

"Mesto Beograd se zahvaljuje družini Luke Dončića zaradi izraženega sožalja in javno izrečene želje, da nosi stroške pogreba umrlih učencev OŠ Vladislava Ribnikarja. Toda mesto Beograd je od trenutka, ko je župan napovedal vsako vrsto pomoči družinam žrtev, v stalnih pogovorih z njimi in ena izmed prvih stvari, ki so bile dogovorjene, je kritje vseh stroškov in organizacija pogreba. Odgovorne službe tako že pripravljajo vse organizacijske podrobnosti v povezavi s pogrebom," so se iz srbske prestolnica zahvalili Luki Dončiću.

Dončić je sicer z regijo srbske prestolnice močno povezan, saj na tem območju živijo njegova babica, teta, stric in bratranec.

Med žrtvami strelskega pohoda je sicer bila tudi hčerka znanega trenerja, ki je nekaj let deloval tudi v Sloveniji.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:20 6. Maj 2023.

    Placevat za pogreb je bedno, pokroviteljsko in vsiljivo. Nekdo od zunaj se vsili v intimo zalujocih in to z denarjem?!? …

  • 08:40 6. Maj 2023.

    Saša Dončić rojen v Srbiji. A bejž no! https://sl.wikipedia.org/wiki/Sa%C5%A1a_Don%C4%8Di%C4%87

  • 07:40 6. Maj 2023.

    Brez Lukovih pobud mesto seveda ne bi razvezalo mošnjička, so skorumpirani kot, da bi bil Zoki njihov župan...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.