Mercedes na Hamiltonovo željo opustil pritožbo

Foto: Epa
Foto: Epa
Mercedes se ne bo pritožil na razplet dirke za VN Abu Dabija, kjer je padla odločitev o svetovnem prvaku.
Oglej si celoten članek

Mercedes, konstruktorski prvak sezone 2021, ne bo izpodbijal razpleta nedeljske dirke za VN Abu Dabija, kar pomeni, da je Max Verstappen (Red Bull) dokončno okronan za 34. svetovnega prvaka elitnega dirkaškega športa.

Pomagal Red Bullu Neverjetno, kaj je Red Bullov šef obljubil Latifiju, potem ko je ta rešil Maxa

Mercedes je dve pritožbi - prva se je nanašala na odločitev direktorja dirke Michaela Masija v zvezi z za krog zaostalimi dirkači, druga pa na Verstappnovo prehitevanje v času vožnje za varnostnim avtomobilom - vložila takoj po koncu dirke, a je Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) obe zavrnila.

Mercedes je zagrozil, da bo pravico iskal drugje, a si je zdaj očitno premislil. Pri tem naj bi pomembno vlogo odigral Lewis Hamilton (Mercedes), ki je moštvo obvestil, da si rekordnega osmega naslova ne želi osvojiti za zeleno mizo.

Zadnji krog "To je manipulacija!" Tako se je odvijala drama po radijski zvezi Kontroverzno Če bi se Fia strogo držala pravil, bi prvak postal Hamilton

Srebrni so sicer razmišljali o pritožbi na Mednarodno športno razsodišče v Lozani (Cas), kar pa po ugotovitvah novinarja Daily Maila Martina Samuela sploh ne bi bilo izvedljivo.

Po dogovoru, ki so ga podpisali vsi udeleženci tekmovanja, je za reševanje tovrstnih sporov pristojno samo Mednarodno pritožbeno sodišče v Parizu, kjer bi o ugovoru zoper Fio odločal odbor, ki ga je imenovala Fia.

Ni treba posebej poudarjati, da bi bile možnosti za uspeh Mercedesa tako rekoč nične.

Max o Lewisu "Hvaležen sem mu, še vedno pa ima svojih sedem naslovov"

"Odpovedujemo se pritožbi. Skupaj z Lewisom smo skrbno preučili, kako se bomo odzvali. S prvo pritožbo smo branili športno poštenje. Zdaj smo s krovno zvezo Fia v odprtem dialogu ustvarili možnost za natančno določena pravila v prihodnje, tako da bodo dirkači vedeli, po katerih se ravnajo. Veseli nas, da so zraven povabili še moštva in dirkače," so sporočili iz Mercedesa.

Šok Razkrit ves pogovor med Lewisom in boksi, to je bila reakcija, ko je izvedel...

Mercedesovo današnje sporočilo je sledilo sredini objavi krovne zveze Fia, da bo preiskala, kaj se je dogajalo v zadnjem krogu dirke v Abu Dabiju, z analizo pa želi doseči, da se morebitne napake ne bi več ponavljale v prihodnosti.

Video Drama v Abu Dabiju s perspektive dirkačev F1 Supremo "To bi bilo nekaj najslabšega, kar bi Mercedes lahko storil"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:18 17. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

  • 14:23 16. December 2021.

    Pametno. Naj zmaga šport

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.