Na hrvaškem nogometnem igrišču se je pojavila nova svastika

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Neznani kršitelji so v Dubrovniku na igrišču malega nogometa postavili klopi v obliki svastike.
Oglej si celoten članek

V jutranjih urah se je na dubrovniškem malonogometnem igrišču v Hladnici pojavil nov kljukast križ. Neznani storilci so s pomočjo klopi, ki se nahajajo ob igrišču, sredi igrišča sestavili svastiko, slike kljukastega križa pa so kmalu preplavile socialna omrežja ter hrvaške medije.

Svastike v MB Viole: Nismo povezani s kljukastimi križi

Prebivalci Dubrovnika, ki so prvi opazili svastiko, so nemudoma poklicali policijo, fotografije pa so medtem že zaokrožile po spletu.

Policiji naj bi bile pri iskanju krivcev v pomoč nadzorne kamere, ki so po zaenkrat še nepotrjenih podatkih posnele celoten incident, do katerega je prišlo po nedavnem malonogometnem turnirju.

Preiskava V Velenju razobesili nacistične plakate

Dubrovniška svastika seveda spominja na incident, ki se je pred štirimi leti pripetil na splitskem Poljudu tekom reprezentančne tekme med Hrvaško in Italijo, ko je nekaterim navijačem, ki so bili nezadovoljni z delovanjem Hrvaške nogometne zveze, uspelo na igrišču narisati svastiko, katera se je prikazala šele tekom tekme. Storilci niso bili nikoli odkriti.

Foto: Twitter Kljukasti križ na Poljudu

Sicer pa tudi poljudska svastika ni bila prvi takšen primer, saj so že leta 2006 na nogometni tekmi v Grossetu med Italijo in Hrvaško huligani s svojimi telesi sestavili svastiko.

Kljukasti križ Hrvaški odvzeli točko v boju za EP

Po mesecu dni Na Poljudu ni več svastike

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.