Šport > Nogomet
114 ogledov

Viole: Nismo povezani s kljukastimi križi

(Olimpija - Maribor) pokal viole navijači  polfinale stožice Saša Despot
V prejšnjem tednu so se na mariborskem Lentu pojavili številni kljukasti križi.

Na Lentu so konec minulega tedna neznanci na številne stavbe in objekte narisali kljukaste križe, nekateri pa so v povezavi s tem dejanjem hitro prst usmerili v navijače nogometnega kluba Maribor.

"Navijaška skupina Viole Maribor 1989 ostro zavrača vsa natolcevanja in obtožbe, da naj bi bila povezana s kljukastimi križi, ki so nastali v našem mestu. Vsak bežen spremljevalec delovanja naše skupine dobro ve, da smo veliki patrioti, domoljubi, ponosni Štajerci in zavedni Slovenci, nikakor pa ne simpatiziramo, kaj šele podpiramo, režima, ki je (še ne dolgo nazaj) prelival kri naših prednikov. Da bo jasno tudi (totalno) levim zanesenjakom, filozofom in hujskačem - Viole Maribor 1989 nismo neonacisti in bomo v prihodnje ostro ukrepali proti vsem, ki bodo trdili (ali zgolj) namigovali nasprotno!" so v izjavi za javnost zapisali navijači državnih prvakov.

Na mestni občini so se sicer hitro odzvali na obvestilo o kljukastih križih in svastike, ki so svoj zlovešči pomen dobile za časa nacistične Nemčije, prebarvali.

 

 

Komentarjev 2
  • Ronald Reagan 21:57 19.januar 2016.

    Izrodek, ti si pa tak fukjen, da kar smrdi od tebe...Prav rad bi te srečal, v hosti ali izven...

  • izRODEk 21:17 19.januar 2016.

    Niste povezani s kljukastim križem. Ste pa s keltskim, ki je novodobno izkazovanje pripadnosti fašizmu. Vzravnano dvigujete obe roki hkrati, s čimer pozdravljate Zieg Heil.Pač, ste fašisti in vam bo narod za to slej kot prej sodil.Se vidimo ...prikaži več v hostah!SF/SN!