Svet
56 ogledov

Križ vse bolj viden, policija tava v temi

svastika poljud nacistični simbol split Focus.de
Kljukasti križ na stadionu v Splitu vse bolj opazen. Sto kvadratov trave na nogometnem igrišču naj bi zamenjali. Preiskava za storilci še poteka.

V Splitu policisti še vedno iščejo avtorje svastike na poljudskem stadionu, ki se je prikazal pred tekmo Hrvaške z Italijo. Kot pišejo hrvaški portali, postaja jasno, da so odgovorni dobili informacije o nacističnem simbolu že pred tekmo, vendar so naivno verjeli, da se kljukasti križ na tekmi pač ne bo opazil.

Hrvaška nogometna zveza in klub, ki domuje na Poljudu, Hajduk, odgovornost valita drug na drugega; nekateri si želijo dogodek, zaradi katerega je Hrvaška pristala na naslovnicah svetovnih medijev, prenesti na politični parket, podjetje, ki vzdržuje travnik Poljuda, Jadro, pa si predvsem beli glavo, kako svastiko odstraniti.

Kakšen preparat so uporabili storilci, še ni znano, analiza je še v teku. Če so še včeraj pri vzdrževalcih omenjali, da bodo svastiko enostavno prebarvali, danes omenjajo menjavo trave.

Policija je upe pri iskanju storilcev polagala na kamere, vendar jim te niso v pomoč. Težava je, ker so kamere snemale le samo tekmo in priprave reprezentance, medtem ko so bile preostanek časa usmerjene na tribune.

PREBERITE TUDI:

Komentarjev 1
  • benč 18:22 16.junij 2015.

    Naj narišejo dodatne črte, pa bo na koncu celo umetniško delo!