Šport > Nogomet
1725 ogledov

Na hrvaškem nogometnem igrišču se je pojavila nova svastika

Kljukasti križ v Dubrovniku Reševalni pas/Twitter
Neznani kršitelji so v Dubrovniku na igrišču malega nogometa postavili klopi v obliki svastike.

V jutranjih urah se je na dubrovniškem malonogometnem igrišču v Hladnici pojavil nov kljukast križ. Neznani storilci so s pomočjo klopi, ki se nahajajo ob igrišču, sredi igrišča sestavili svastiko, slike kljukastega križa pa so kmalu preplavile socialna omrežja ter hrvaške medije.

(Olimpija - Maribor) pokal viole navijači  polfinale stožice Svastike v MB Šport Viole: Nismo povezani s kljukastimi križi

Prebivalci Dubrovnika, ki so prvi opazili svastiko, so nemudoma poklicali policijo, fotografije pa so medtem že zaokrožile po spletu.

Policiji naj bi bile pri iskanju krivcev v pomoč nadzorne kamere, ki so po zaenkrat še nepotrjenih podatkih posnele celoten incident, do katerega je prišlo po nedavnem malonogometnem turnirju.

Nacistični plakati Preiskava Slovenija V Velenju razobesili nacistične plakate

Dubrovniška svastika seveda spominja na incident, ki se je pred štirimi leti pripetil na splitskem Poljudu tekom reprezentančne tekme med Hrvaško in Italijo, ko je nekaterim navijačem, ki so bili nezadovoljni z delovanjem Hrvaške nogometne zveze, uspelo na igrišču narisati svastiko, katera se je prikazala šele tekom tekme. Storilci niso bili nikoli odkriti.

Kljukasti križ na Poljudu | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Sicer pa tudi poljudska svastika ni bila prvi takšen primer, saj so že leta 2006 na nogometni tekmi v Grossetu med Italijo in Hrvaško huligani s svojimi telesi sestavili svastiko.

kljukast križ poljud svastika Kljukasti križ Šport Hrvaški odvzeli točko v boju za EP svastika poljud nacistični simbol split Po mesecu dni Šport Na Poljudu ni več svastike
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice