Na tekmi v Murski Soboti ob eksploziji poškodovan tudi otrok

Foto: sobotainfo.com/Jure Banfi
Foto: sobotainfo.com/Jure Banfi
Zdravniško pomoč je moral poiskati tudi otrok.
Oglej si celoten članek

Pri PU Murska sobota nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanja dejanskega stanja kršitev na prvoligaški tekmi med domačo Muro in Mariborom. Ta je bila v drugem polčasu prekinjena zaradi odvrženega eksplozivnega telesa. 

"Zaradi poškodbe na nogometni tekmi 18.2.2024 v Murski Soboti je zdravniško pomoč iskal tudi otrok – pobiralec žoge, ki je bil lahko telesno poškodovan. Na tekmi je bilo skupaj poškodovanih 7 oseb, poleg otroka še 5 igralcev NŠ Mura in kondicijski trener (2 predvidoma huje in 4 lažje telesno poškodovani). Zaradi poškodb policisti zbiramo informacije o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1," so sporočili s Policijske Uprave Murska Sobota.

Po incidentu je zaradi različnih težav, ki so bile posledice eksplozije, pomoč v murskosoboški bolnišnici sicer poiskalo pet nogometašev - Niko Kasalo, ki je noč preživel na opazovanju v bolnišnici, Tilen Ščernjavič, Žiga Laci, Robert Čakš in Luka Turudija - ter kondicijski trener Gal Ribič. 

"Policisti obravnavamo tudi dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari po 220. členu KZ-1, kjer je bila poškodovana oprema na stadionu in parkiran osebni avtomobil. Obravnavali smo še dve kršitvi Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in ti kršitve Zakona o javnih zbiranjih (2x zasežena pirotehnična sredstva in 1x kršitve organizatorja). Po tekmi smo policisti obravnavali eno kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru," so še v sporočilu za javnost zapisali pri PU Murska Sobota.

Obsodbe dogodka sicer prihajajo iz več strani. Dogodek so tako med drugim že obžalovali in ga obsodili tako v nogometnem klubu Maribor in Nogometni zvezi Slovenije, mariborski župan Saša Arsenovič pa se je v imenu mesta opravičil poškodovanim.

Tudi premier Robert Golob je izrazil ogorčenje in obsodil dogajanje na tekmi. "Huliganstvo in nasilje nimata kaj iskati v športu," je dejal premier in izrazil svojo skrb in željo po čim prejšnjem okrevanju vseh poškodovanih.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.