Šport > Nogomet
4640 ogledov

Tako so se pri NK Maribor odzvali na incident v Murski Soboti

Ante Šimundža Viole Fazanerija sobotainfo.com/Jure Banfi
V NK Maribor obžalujejo in obsojajo incident v Murski Soboti.

Slovenski nogometni prvoligaš Maribor je v uradnem odzivu na incident na prvenstveni tekmi v Murski Soboti proti Muri zapisal, da dogodek obžalujejo in obsojajo. Kot je znano, je iz sektorja mariborskih navijačev na stadionu Fazanerija ob igrišče priletelo eksplozivno telo in poškodovalo šest članov Mure. Zaradi tega so obračun odpovedali.

"Incident obžalujemo in ostro obsojamo. Dogodka, kot se je zgodil danes v Murski Soboti, ne pomnimo in upamo ter verjamemo, da se več nikdar ne bo. Igralcem in članom NŠ Mura, ki so utrpeli poškodbo med pokom ob robu igrišča, želimo uspešno, čim hitrejše okrevanje," so pri mariborskem klubu zapisali v sporočilu za javnost. "Z željo, da se v prihodnje znova pomerimo le v športnem boju na igrišču in brez prisotnosti dejavnikov, ki ne sodijo na stadione ter nimajo nobene skupne točke z nogometom," so dodali.

Ob prekinitvi tekme v 58. minuti je Maribor proti Muri vodil z 2:0. Takrat je odjeknila močna eksplozija ob igrišču, kjer so se ogrevali predvsem Murini igralci. Kot je poročal 24ur.com, sta jo najbolj skupila Tilen Ščernjavič in Niko Kasalo, ki praktično ničesar ne slišita in sta močno poškodovana, po prvih informacijah bosta oba odsotna najmanj šest tednov. Kot pa je poročal Sportklub, je bil med poškodovanimi tudi Žiga Laci.

Ante Šimundža Viole Fazanerija Prva liga Telemach Šport Grozljivka v Fazaneriji, navijači Maribora poškodovali več igralcev Mure

"Uporaba pirotehničnih sredstev, ki je šla čez mejo in privedla do poškodbe nogometašev Mure ter članov strokovnega štaba, je zasenčila ves trud vseh udeležencev na igrišču ter prizadevanj, da bi spremljali nogometni praznik. V pričakovanju tekme namreč ni bilo prisotnih nobenih nesoglasij ali morebitnih napetosti, kar bi lahko vplivalo na početje skupin ali posameznikov," so pojasnili pri mariborskem prvoligašu.

Poudarili so, da imajo z Muro že dolga leta prijateljske, zgledne odnose. "Zato neprijeten dogodek za nas pomeni še večje razočaranje. Ob medsebojnih pogovorih po nedokončani tekmi smo gostiteljem izrekli globoko obžalovanje ob igrišču in v klubskih prostorih, poslovni direktor Bojan Ban je v imenu NK Maribor stopil pred mikrofone v družbi predsednika domačega kluba Roberta Kuzmiča ter obsodil objestno, nevarno početje, ki je privedlo do predčasnega zaključka tekme," so dodali.

Pri Muri so takoj po tekmi poudarili, da so pretreseni in predstavilo posledice incidenta. "Začasna izguba sluha, močni glavoboli, opekline po nogah pri dveh nogometaših so zgolj nekatere od posledic tega dejanja. Vseh šest je moralo po pregledu na soboški urgenci na nadaljnje preiskave v UKC Maribor," so zapisali pri Muri v sporočilu za javnost.

"Na tem mestu se je potrebno vprašati, ali se bomo zaradi določenih posameznikov morali odslej bati za zdravje tako nogometašev kot navijačev. V bližini dogodka se je nahajal tudi eden izmed pobiralcev žog, ki je v strahu zapustil igrišče," so dodali pri Muri in dodali, da verjamejo, da bo Nogometna zveza Slovenije v tem primeru primerno in ostro ukrepala ter pokazala ničelno toleranco do tovrstnih ekscesov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • jakec1575 06:26 19.februar 2024.

    sprenevedanje, odvzem 10tock in 10 tekm brez gledalcev in trajna prepoved navijaski skupini. 2 bosta oglusela zaradi paramecijev. kaj bo storila zveza? nic. ker so kreteni.

Sorodne novice