Šport > Nogomet
386 ogledov

Novinec Olimpije z dvema goloma, tudi Rogaška zanesljivo do treh točk

Nemanja Motika Profimedia
Nogometaši Kalcerja Radomelj so v 21. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:2).

Ljubljančani so se pobrali po razočaranju iz prejšnjega kroga, ko so doma osvojili le točko proti sicer prebujeni Rogaški. Trdne temelje zmagi proti Radomljam, ki so v spomladanskem uvodu odnesle tri točke iz Kopra, so postavili že v prvem polčasu z dvema zadetkoma. Olimpija je četrto tekmo v nizu končala neporažena in ostaja druga, Radomlje pa osme.

Ekipi v uvodu obračuna v domžalskem športnem parku nista imeli posebnih priložnosti, je pa v 13. minuti Antonio Marin prodrl proti kazenskemu prostoru Radomljanov in iztržil prosti strel na robu šestnajstmetrskega prostora. Tega je tudi izvedel, a žogo poslal v živi zid.

Domači so bili zelo nevarni v 16. minuti, ko je v kazenskem prostoru streljal Madžid Šošić, z izvrstno reakcijo pa se je izkazal vratar Denis Pintol. V 22. minuti pa so povedli Ljubljančani. Nemanja Motika je iz bližine dosegel svoj šesti gol sezone.

Isti igralec je v 28. minuti odvzel žogo Vidu Kodermanu, prodrl z desne strani v kazenski prostor, žogo oddal do Marina, ta pa je z natančnim strelom podvojil prednost gostov. Ti so imeli prek Davida Sualeheja novo priložnost v 39. minuti, vendar je bil zaključni strel preslab.

V drugem polčasu je prvi resneje zagrozil Marko Brest, ko je v 53. minuti žogo poslal mimo vrat, pred tem so imeli sicer tudi Radomljani en poskus prek Caia Da Cruza, ki ga je Pintol ustavil. Brest je v 57. minuti tudi zadel z glavo, a je bil v očitnem nedovoljenem položaju.

Se je pa minuto pozneje med strelce spet vpisal Marin, potem ko sta z Motiko izigrala domačo obrambo. Na koncu je Marin zaobšel vratarja in zadel z desne strani kazenskega prostora.

Ob koncu 61. minute so gostitelji le zmanjšali zaostanek, potem ko je Dejan Vokić streljal z 18 metrov, žoga pa je zadela enega Olimpijinih branilcev, rahlo spremenila smer in presenetila Pintola.

V 73. minuti so bili gostitelji blizu novemu zadetku, na golovi črti je Justas Lasickas z dobrim posredovanjem preprečil drugi gol Radomelj, ki so bile v teh trenutkih boljši tekmec.

Kljub temu je Olimpija v 80. minuti prišla do novega zadetka, ki ga je dosegel Brest, vendar je bil že pred tem Admir Bristrić v globokem nedovoljenem položaju, tako da je Brest ostal še brez drugega gola na tekmi.

Rogaška do pomembnih treh točk z zmago s 4:1

Domžalčani, ki so s porazom proti Bravu začeli spomladanski del, so se v Rogaški Slatini nadejali boljšega razpleta glede na to, da je zasedba Dušana Kosića dobila prejšnja dva medsebojna dvoboja z Rogaško. Toda Slatinčani so znova dokazali, da bodo neugoden tekmec za vsakogar. Po točki v Ljubljani proti Olimpiji so tokrat vzeli poln izkupiček proti Domžalam. Spet je bil eden glavnih akterjev Patrik Mijić, ki je dosegel dva gola. Rogaška je zdaj le še tri točke za predzadnjim Aluminijem, Domžale ostajajo sedme.

Slatničani so dobro začeli, v peti minuti so povedli, potem ko je Mijić, ki je že prejšnji teden nakazal, da bo dobra okrepitev za Rogaško, sprožil z desne strani kazenskega prostora ter ugnal Lovra Štubljarja. Vsega dve minuti pozneje je Mijić udaril še enkrat, takrat je pred domžalskega vratarja prišel po podaji Gala Kureža ter znova zanesljivo zadel.

V 14. minuti so prvič resneje zagrozili Domžalčani, ko je iz bližine streljal Mario Krstovski, Ajdin Mulalić pa mu je z nogo preprečil zadetek. Po posledičnem kotu z desne strani pa so gosti zmanjšali zaostanek, ko je Benjamin Markuš uspešno ustrelil na drugi vratnici.

Pozneje se je dogajanje malce umirilo, je bil pa Kurež v 36. minuti naslednji, ki je poskusil, takrat od daleč, a je bil Štubljar zbran. Nekaj trenutkov pozneje so s strelom z glavo zagrozili tudi Domžalčani, toda iztržili le kot, je pa v 42. minuti v protinapad stekel Nick Perc, tega je Toura Diaby nato nepravilno zaustavil v kazenskem prostoru, nakar je sledila enajstmetrovka. To je v 44. minuti izvedel Jošt Pišek, a se je izkazal nekdanji domžalski vratar Mulalić.

V uvodu drugega polčasa, ki je bil sicer mirnejši, je dvakrat spet nase opozoril Mijić, v 64. pa še Kurež. Ta je po napaki Lukasa Hempta prišel do žoge na polovici Domžal, stekel proti Štubljarju in ga tudi rutinirano ugnal za 3:1. V 76. minuti je Štubljar ustavil nov strel Slatinčanov, Mario Krstovski pa je v 77. bil malce prekratek pred vrati Rogaške.

Domžale so bile nevarne tudi v 87. minuti, ko je čez gol meril Abraham Nwankwo, isti igralec pa je malce pozneje streljal še z glavo, vendar je Mulalić žogo ujel. Na drugi strani pa je v 90. minuti zmago Rogaške potrdil Alen Korošec, ko je prišel v kazenski prostor po desni strani, preigral svojega čuvaja in žogo poslal v nasprotni kot vrat gostov.

Prva liga Telemach, 21. krog:

Aluminij : Koper  1:2 (1:1)
Kljun 11.; Mittendorfer 4., Nkada 87.

Rogaška : Domžale  4:1 (2:1)
Mijić 5., 7., Kurež 64., Korošec 90.; Markuš 14.

Kalcer Radomlje : Olimpija  1:3 (0:2)
Vokić 61.; Ne. Motika 22., Marin 28., 58.

Nedelja:
Bravo Kostel - Celje
Mura - Maribor

Lestvica:
 1. Celje            20 16  2  2  47:14  50
 2. Olimpija         21 12  5  4  43:28  41
 3. Koper            21  9  6  6  33:27  33
 4. Maribor          20  9  5  6  37:23  32
 5. Bravo            20  9  5  6  30:27  32
 6. Mura             20  7  4  9  22:31  25
 7. Domžale          21  7  2 12  31:35  23
 8. Kalcer Radomlje  21  5  5 11  20:35  20
 9. Aluminij         21  5  3 13  22:43  18
10. Rogaška          21  4  3 14  21:43  15
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.