Šport > Nogomet
397 ogledov

Junak slovenske zmage proti ZDA se seli na tuje

Nejc Gradišar Profimedia
Nejc Gradišar zapušča NK Rogaško.

Enaindvajsetletni napadalec Nejc Gradišar, ki je pred slabima dvema tednoma vpisal svoj prvi reprezentančni nastop in z golom tudi poskrbel za zmago z 1:0 nad izbrano vrsto ZDA, bo zapustil zadnjeuvrščeni klub prve slovenske nogometne lige. NK Rogaška bo ob tem prišla do rekordnega prestopnega zneska.

"Nejca Gradišarja od prestopa v klub z evropskimi ambicijami ločuje le še zdravniški pregled!V dveh letih nastopanja v črno-belem dresu si je Nejc najprej prislužil mesto v reprezentanci U21 in nato še v članski reprezentanci Slovenije, zdaj pa je čas za naslednjo stopničko v tujini. Ob rekordni odškodnini za naš klub Nejc odhaja v sosednjo Madžarsko," so sporočili iz NK Rogaška.

Gradišar je v tej sezoni zbral 14 ligaških nastopov, dosegel je 8 golov, enkrat je nastopil še v pokalu, kjer se je z enim zadetkom prav tako vpisal med strelce.

Čeprav pri Rogaški niso sporočili ime madžarskega kluba, se Gradišarja povezuje prestopom v Fehérvár FC. Ta je trenutno tretji na prvenstveni lestvici, za vodilnim Paksi FC zaostaja štiri, za drugim Ferencvarošom pa tri točke. Pod imenom Videoton FC je Fehérvár FC, ki je bil sicer ustanovljen leta 1941, trikrat osvojil madžarsko prvenstvo (2010/11, 2014/15 in 2017/18).

Pri Planet nogomet so sicer zapisali, da bo Fehervar sprva na račun Rogaške nakazal 400 tisočakov, dodatni bonusi pa bi slovenskemu klubu lahko prinesli še 200 tisočakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice