Šport > Nogomet
5293 ogledov

Nemci kazensko ovadili Olimpijo, Rudonjo naj bi silili v kršitev zakona

Jaka Čuber Potočnik Profimedia
Nekdanji reprezentant Mladen Rudonja je obtožil sedanjega poslovnega direktorja Olimpije.

Pri nemškem Kickerju so se znova posvetili prestopu mladega slovenskega nogometaša Jake Čubra Potočnika iz Olimpije v Köln. Zadevo je sicer že dobila epilog na arbitražnem sodišču za šport (CAS), kjer so Ljubljančanom prisodili odškodnino v višini 60 tisočakov, ki pa je celo manjša od vsote, ki jo je ljubljanski klub zapravil za pritožbo. Köln je dobil prepoved trgovanja v dveh prestopnih rokih, 18-letni Brestaničan pa je dobil kazen štirih mesecev prepovedi igranja.

Ljubljančani so 'nerazumljivo' zahtevali celo več kot 2,5 milijona evrov, pri tem pa so se sklicevali na to, da je nameraval toliko za mladeniča odšteti zagrebški Dinamo (1,5 milijona + 500 tisoč ob debiju za člansko ekipo + 500 tisoč za deset nastopov v dresu kluba). Zagrebčani naj bi tako sestavili pisno ponudbo, ki jo je agent Andy Bara nato posredoval vodstvu Olimpije. 

A predstavnica Dinama Vlatka Peras je takšno ponudbo odločno zanikala, po njenih besedah pa 'je bila na svojem visokem položaju znotraj kluba vselej obveščena o vseh ponudbah'.

Še bolj pa odmeva pričevanje nekdanjega slovenskega reprezentanta Mladena Rudonje. Ta je na sodišču izjavil, da je poslovni direktor Olimpije Igor Barišić od njega 'zaman zahteval, da naj ponaredi ponudbo Manchester Cityja za Čubra Potočnika'.

Jaka Čuber Potočnik | Avtor: Profimedia Profimedia

"Takšna izjava bi lahko kazala na to, da je Olimpija skušala umetno napihniti vrednost igralca," so zapisali pri Kickerju.

Köln naj bi prav zaradi tega podal kazensko ovadbo za ljubljanski klub, ki ga obtožuje, da je 'skušal priti do neupravičene odškodnine na podlagi neresničnih izjav in dejstev'.

Barišić trdi drugače. Vodstvo FC Kölna naj bi ga skušalo prepričati v to, da bi na CAS predložil napačne podatke o višini odškodnine.

Pri Kickerju so dodali, da so si pri CAS sicer ustvarili povsem jasno mnenje o kredibilnosti pogodbe med Olimpijo in Dinamom: "Ta pogodba, in to je izrečeno v zelo blagi verziji, ni bila potrjena na zaslišanju."

Čuber Potočnik je v zimskem premoru, ki ga imajo na voljo klubi v Bundesligi, sicer treniral s prvim moštvom Kölna in zaigral tudi na prijateljskih tekmah svojega kluba.

Jaka Čuber Potočnik | Avtor: Profimedia Profimedia

V nemški mladinski ligi U-19 Bundesliga West je nadarjeni Čuber Potočnik sicer v tej sezoni na 14 tekmah dosegel 8 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice