Šport > Nogomet
243 ogledov

Olimpija slavila v Kopru in se utrdila na drugem mestu

Raul Alexander Florucz Twitter NK Olimpija
Nogometaši Olimpije so v 19. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Koper s 4:2 (3:0).

Olimpija je v Kopru zanesljivo prišla do treh točk, s katerimi se je navijačem odkupila za domači spodrsljaj proti Bravu v prejšnjem krogu. Če je imela v zadnjih tekmah nekaj težav z učinkovitostjo, je bilo tokrat ravno nasprotno. Izkoristila je namreč večino svojih priložnosti, tri že v prvem polčasu, ko je opravila večino dela. Prvo ime tekme je bil Raul Alexander Florucz, ki je dosegel dva gola, pri drugem golu pa je bil podajalec. Olimpija je že vodila s 4:0, Koper pa je zaostanek znižal z dvema enajstmetrovkama.

Že začetek je napovedoval lepo nogometno predstavo. Obe ekipi sta začeli napadalno, jasno sta pokazali, da ju točka ne bi zadovoljila. Koprčani so bili nekoliko aktivnejši in nevarnejši, a v deveti minuti so povedli Ljubljančani, ki so kaznovali napako Koprčanov pred vrati.

Ahmed Ankrah je v kazenskem prostoru nespretno podajal žogo, do katere se je dokopal Raul Alexander Florucz. Obkrožen s tremi koprskimi igralci je prišel do strela z obrata, ta ni bil močan, a natančen, žoga je ob levi vratnici končala v mreži.

Po zadetku je ritem igre nekoliko padel, na začetku druge polovice pa je tekma spet postala bolj živahna. Predvsem po zaslugi gostov, ki so do odmora svojo premoč kronali še z dvema goloma. Prvega je v 31. minuti po kotu, ki ga je izvedel Florucz, z glavo dosegel Marcel Ratnik, drugega pa po protinapadu Florucz, ta je izkoristi prodor in podajo Davida Sualeheja in s strelom z desne strani s pomočjo vratnice še enkrat premagal Koprivca.

Koprčani so najlepši priložnosti prvega polčasa imeli v sodniškem dodatku. Najprej je Nkada lepo prodrl v kazenski prostor, streljal po tleh, a je bil strel preslab za vratarja Denisa Pintola, ki jo žogo odbil v kot. Po njem je v kazenskem prostoru najvišji Bede Osuji, toda z glavo je streljal mimo gola.

Če je še kakšen od koprskih navijač ob odmoru še upal na preobrat, je zagotovo to misel opustil v 54. minuti, ko je Olimpija dosegla še četrti gol. Po protinapadu je praktično vse sam naredil Nemanja Motika, na koncu se je odločil za strel, ta je bil dovolj močan in natančen, da je zagotovil novo spremembo rezultata.

Nemanja Motika | Avtor: Twitter NK Olimpija Twitter NK Olimpija

Florucz je imel imel nekaj minut pozneje priložnost, da doseže še tretji gol, vendar je ciljal previsoko, v 70. minuti pa so domači vendarle znižali zaostanek. Ivan Posavec je v kazenskem prostoru storil prekršek, najstrožjo kazen pa je izkoristil Nardin Mulahusejnović.

To pa ni bila edina enajstmetrovka za gostitelje na tekmi. Ob koncu tekme so po prekršku Ratnika dobili še eno, tudi Osuji jo je zanesljivo izvedel in postavil končen izid.


Bravo s 3:2 premagal Rogaško

Po dveh preobratih je ljubljanska ekipa prišla do osme zmage v prvenstvu. Rogaška je do 84. minute vodila 2:1, na kocu pa ostala praznih rok.

Prvih četrt ure ni prineslo veliko dogajanja na igrišču v Šiški. V 16. minuti je Jakoslav Stanković diagonalno streljal tik nad levim zgornjim kotom vrat gostov. Mark Španring je podal do Mateja Poplatnika, ki je z v 25. minuti streljal z glavo, a je vratar gostov Rok Vodišek uspel ubraniti mrežo.

Sodnik Matej Jug je v 38. minuti izključil trenerja Rogaške Oskarja Drobneta, ko je ta protestiral in se dolgo ni pomiril zaradi po njegovem mnenju nedosojenega prekrška ob avtu na sredini igrišča. Tri minute pozneje so gostje prišli do najlepših priložnosti v tem delu igre.

Alen Korošec je streljal sredi kazenskega prostora, izjemno je posredoval Matija Orbanič, Nejc Gradišar pa je odbito žogo poslal v prečko. V protinapadu je Poplatnik sam prišel pred Vodiška in poslal žogo mimo njega, vratar pa je trčil vanj. V tem času je obrambi gostov uspelo poslati žogo v kot.

Jakov Gurlica je v 44. minuti zadel s prostega strela in žogo poslal mimo živega zidu v levi kot vrat domačih za svoj prvi gol v slovenski prvi ligi. Pred tem je Jug dosodil prosti strel po novem prekršku nad Poplatnikom.

Drugi polčas so bolje odprli domači, a so gostje hitro vzpostavili ravnotežje in pozneje prišli do preobrata. V 67. je Oliver Kregar v prvi akciji po vstopu sprožil dolgo podajo do Gradišarja, ki je Rogaško pripeljal do izenačenja. Oba igralca sta bila v akciji tudi dobri dve minuti pozneje, podajo je sprejel Kregar, ki ga je Lan Štraus podrl na tla in Jug je dosodil kazenski strel. Gradišar je bil zanesljiv izvajalec v 70. minuti.

Matic Ivanšek, Gurlica in Poplatnik so imeli dobre četrt ure pred koncem tri priložnosti v nizu, vendar se je izkazala obramba gostov. Luka Štor je bil v 84. minuti že v skoraj izgubljenem položaju po podaji Kavčiča, a je potem z diagonalim in natančnim strelom izenačil.

Pet minut pozneje je Poplatnik zadel za zmago Brava, ko je med padcem s sredine črte na desni strani kazenskega prostora poslal žogo v prazno mrežo, saj je šel vratar gostov pred tem že krenil iz gola.
 

Konec domžalskega niza

Nogometaši Domžal so končali svojo zmagovito serijo. Po štirih zaporednih zmagah so igrišče v Murski Soboti zapustili sklonjenih glav, tekmecem so morali po porazu z 0:1 spet prepustiti šesto mesto na prvenstveni lestvici. Statistični podatki so bili sicer na strani Domžalčanov, ki pa prvič na gostovanjih letošnje sezone niso dosegli gola.

Za to so sicer imeli priložnosti. Vprašanje, kako bi se tekma končala, če bi Nick Perc v 16. minuti bolje streljal, potem ko mu je žogo v prazen prostor podal Mario Krstovski. Mladi Domžalčan je sam pritekel pred vratarja Florijana Raduho, ki je na golu zamenjal poškodovanega Klemna Mihelaka, a izgubil medsebojni dvoboj.

Na drugi strani podobne priložnosti v 36. minuti ni zamudil Žan Trontelj. Filippo Tripi mu je podal idealno žogo v globino, desni bočni igralec Mure je po desni strani stekel pred vratarja Gašperja Tratnika in mu med nogami poslal žogo v mrežo.

Perc je imel v prvem delu še eno priložnost, a mu je domačo obramba strel blokirala, podobno kot na drugi strani domžalska obramba poskus Timoteja Brkića, nenatančen pa je bil tudi Nikola Jovičević.

Perčevo neučinkovito vlogo je pri Domžalčanih v drugem delu prevzel Krstovski. Najprej mu je v 57. strel ubranil Raduha, 12 minut pozneje pa po podaji Jošta Piška pred vratarjem zgrešil žogo. Mura tega ni znala kaznovati, kar nekajkrat je prišla v kazenski prostor, a je zmanjkala zadnja podaja ali pa natančnejši strel. Najlepšo priložnost je zapravil Dardan Shabanhaxhaj, ki se je v 85. minuti tudi sam znašel pred Tratnikom, poslal žogo prek njega, a tudi prek prečke. Nekaj minut pred tem poti žogi v mrežo ni našel niti Jovičević.


Prva liga Telemach, 19. krog:

Aluminij : Celje  1:3 (0:2)
Martić 92.; Bajde 32., Vuklišević 34., Zabukovnik 79.

Bravo : Rogaška  3:2 (1:0)
Gurlica 44, Štor 84., Poplatnik 89.; Gradišar 67., 70./11-m

Koper : Olimpija  2:4 (0:3)
Mulahusejnović 70./11-m, Osuji 89./11-m; Florucz 9., 36., Ratnik 31., Motika 53.

Mura : Domžale  1:0 (1:0)
Trontelj 36.

Ponedeljek:
Kalcer Radomlje - Maribor

Lestvica:
 1. Celje            18 14  2  2  41:13  44
 2. Olimpija         19 11  4  4  38:25  37
 3. Koper            18  8  6  4  31:23  30
 4. Bravo            19  8  5  6  27:26  29
 5. Maribor          18  8  4  6  28:21  28
 6. Mura             19  7  4  8  21:27  25
 7. Domžale          19  7  2 10  29:28  23
 8. Kalcer Radomlje  18  4  4 10  16:30  16
 9. Aluminij         18  4  3 11  20:34  15
10. Rogaška          18  3  2 13  15:39  11
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.