Šport > Nogomet
187 ogledov

Pozor, največji slovenski derbi že ob tej uri

Olimpija Maribor Stožice YouTube
Danes ob 15.00 nogometni derbi Maribora in Olimpije.

Ekipi Maribora in ljubljanske Olimpije bosta danes že ob 15. uri začeli zadnjo tekmo 17. kroga Prve lige Telemach. Pred drugim večnim derbijem sezone kot običajno oboji napovedujejo lov na novo zmago, pričakujejo pa zahteven obračun.

Branilka naslova Olimpija je v prejšnji sezoni dobila tri od štirih večnih derbijev, tudi prvega v tej sezoni. Ljubljansko-mariborskih večnih derbijev je bilo od sezone 2009/10 v ligi doslej 57, pri čemer so zeleno-bele zasedbe zbrale 14 zmag, vijolične pa 21.

Štajerci, ki iščejo pot v boljše čase pod vodstvom Anteja Šimundže, bodo v večni derbi vstopili s četrtega mesta, na katerem imajo 24 točk, devet več jih imajo na drugem mestu Ljubljančani, ki za vodilnim Celjem zaostajajo za pet točk.

Celjani bi morali v soboto igrati tekmo proti Kopru, ki pa so jo po pol ure prekinili zaradi močnega sneženja. Zaradi slabih vremenskih razmer je odpadla tudi tekma Rogaške in Aluminija, Domžale pa so tako na edini sobotni tekmi s 3:0 odpravile Radomlje.

Danes ob 13. uri pa bo še dvoboj Brava in Mure.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice