Šport > Nogomet
165 ogledov

Neverjetni Norvežan še naprej premika meje mogočega

Erling Haaland Profimedia
Haaland še naprej ruši rekorde.

Erling Haaland je v torek ob zmagi Manchester Cityja proti Leipzigu (3:2) spisal novo poglavje nogometne zgodovine. Triindvajsetletni Norvežan je na 35. tekmi dosegel že svoj 40. gol v ligi prvakov.

Za omenjeno znamko je potreboval deset tekem manj od prejšnjega rekorderja, Nizozemca Ruud van Nistelrooya. Haaland je 17 golov dosegel v dresu Manchester Cityja, pred tem pa tudi že 15 za Borussio Dortmund in osem za Red Bull Salzburg.

Haaland je prav tako držal rekord za vse prejšnje okrogle znamke, saj je za svojih prvih deset zadetkov potreboval vsega sedem tekem, dvajsetega je zabil na svoji štirinajsti tekmi, medtem ko je znamko 30 zadetkov dosegel na svoji 25. tekmi.

Zvezdnik Manchester Cityja ima zdaj na voljo kar 27 tekem, da doseže deset zadetkov in legendarnemu Van Nistelrooyu odvzame še en rekord, saj je Nizozemec dosegel znamko 50 zadetkov na tekmah lige prvakov na svoji 62. tekmi.

Izjemni Norvežan je prav tako postal najmlajši igralec, ki mu je uspelo doseči znamko 40 zadetkov v ligi prvakov, saj je nedolgo nazaj dopolnil komaj 23 let. Pred tem je nezaustavljivi Haaland postal tudi igralec, ki mu je najhitreje (število odigranih tekem) uspelo doseči mejo 50 zadetkov v angleški Premier ligi in nemški Bundesligi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice