Šport > Nogomet
2285 ogledov

Aretirali nogometnega asa, ki je javno podprl Hamas

Youcef Atal Profimedia
V Franciji so pridržali alžirskega nogometnega reprezentanta Atala zaradi domnevne antisemitske objave.

Francoska policija je danes aretirala alžirskega nogometnega reprezentanta Youcefa Atala, ki igra za francoski prvoligaški klub Nica. Atal je na družbenih medijih delil kontroverzno objavo, povezano s konfliktom med Izraelom in palestinskim islamističnim gibanjem Hamas, po kateri je policija odprla preiskavo.

Francoska policija je Atala pridržala zaradi preiskave domnevnega "poveličevanja terorizma", potem ko je objavil sporno objavo na družbenih omrežjih o vojni med Izraelom in Hamasom, so sporočili tožilci. Državni tožilec v Nici je preiskavo začel na zahtevo lokalnega prefekta in župana Nice, ki je obsodil nogometaševo dejanje.

Youcef Atal | Avtor: Profimedia Profimedia

Atal se je znašel v težavah, ker je na Instagramu delil videoposnetek palestinskega pridigarja Mahmouda al-Hasanata, ki naj bi pozival k nasilju nad Judi, potem ko je molil k bogu, naj Judom pošlje "temen dan".

Prejšnji mesec je že disciplinska komisija francoske nogometne lige (LFP) Atalu izrekla sedem tekem suspenza. Čeprav je 27-letni branilec hitro izbrisal objavo in se zanjo opravičil, ga je takoj "do nadaljnjega" suspendiral tudi njegov klub Nica, zdaj pa se je znašel še v pravnih težavah.

27-letni Atal sicer igra na poziciji desnega bočnega branilca (lahko igra tudi na ofenzivnejši poziciji krilnega napadalca) in je od leta 2017 stalni član alžirske reprezentance, za katero je zbral 29 nastopov in dva zadetka, leta 2019 pa je z njo postal afriški prvak. Nici se je pridružil leta 2018, konec leta 2019 pa je njegova vrednost na trgu znašala kar 25 milijonov evrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • Avatar Zoran
    StarMačk 23:44 24.november 2023.

    Če bi alžirski nogometaš zagovarjal upravičenost kazenske ekspedicije izraelske vojske, bi za demokratično Francijo predstavljal ideal integracije v novo okolje!? Ker pa je postavil pod vprašaj upravičenost nesorazmernih povračilnih ukrepov Izraela, katerih žrtve so predvsem palestinski civilisti in njihova imovina ...prikaži več v Gazi, s tem ko je na družbenem omrežju le delil video palestinskega pridigarja, ki v svoji nemoči nad Izrael pošilja "črn dan"(?) pa ga demokratična družba sumi podpore terorizmu!?

  • BenX 22:27 24.november 2023.

    Svoboda govora in podobno. Zdaj je človek v zahodnem svetu zaradi zgolj političnega prepričanja oz. mnenja že kar aretiran. Svašta... In ti taisti "pravičniki" nam pridigajo o Rusiji in Iranu. Da nebo pomote, tudi tam se 'dogaja marsikaj', a da ...prikaži več se pretvarjamo, da je 'pri nas' vse čisto...

  • Ender3 21:09 24.november 2023.

    A nima vsak pravico izražati svoje mnenje?. Ko pa je v nasprotju državne politike pa, je to bogokletno in se kazensko preganja. Toliko o fundamentarnih človekovih pravicah in demokraciji 21 stoletja. Kakšna farsa !