Šport > Nogomet
3087 ogledov

Šok! Veliki slovenski junak zlomil kost, tako dolgo bo odsoten z igrišč

Jaka Bijol Profimedia
Bijol mora zaradi poškodbe na operacijo.

Jaka Bijol, ključni igralec obrambe slovenske nogometne reprezentance, ima zlomljeno skafoidno kost v levem stopalu, je potrdil njegov italijanski klub Udinese. Športni dnevnik Ekipa SN medtem poroča, da bo moral na operacijo in ga čakajo trije meseci prisilnega premora, preden se bo lahko vrnil na igrišča.

"Udinese lahko potrdi, da je zdravniški pregled Jake Bijola pokazal, da si je zlomil skafoidno kost v levem stopalu," je zapisal videmski klub na uradni spletni strani in podrobnosti zdravljena ni razkril.

Štiriindvajsetletni branilec je 26. novembra z Udinesejem vpisal četrti poraz v italijanskem prvenstvu, ko so Videmčani izgubili z 1:3 v Rimu proti Romi. Bijol, ki je odigral celotno tekmo, pa se je že pred tem nekaj časa ubadal z bolečinami v stopalu.

Udinese, katerega barve branita tudi Sandi Lovrić in David Pejičić, trenutno zaseda 16. mesto na lestvici elitne italijanske lige z 11 točkami, brez enega svojih ključnih členov pa ga čaka še težak boj za obstanek med italijansko elito.

Jaka Bijol | Avtor: Profimedia Profimedia

Nastop stebra slovenske izbrane vrste na prihajajočem Euru 2024 pa na srečo ni vprašljiv. Bijol je sicer redni član slovenske prve postave že vse od kvalifikacij za zadnje svetovno prvenstvo, za slovensko izbrano vrsto pa je zbral že 45 nastopov in dosegel en zadetek (na prijateljski tekmi s Hrvaško).

V minulem kvalifikacijskem ciklu je za Slovenijo odigral skorajda vse minute, nekaj predaha je dobil le na domači tekmi s San Marinom. Na gostujoči tekmi proti Finski je imel celo vlogo kapetana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice