Šport > Nogomet
2272 ogledov

Pred tekmo v Mariboru ena oseba ranjena, druga pridržana

Viole Profimedia
Na tekmi ni prišlo do večJih izgredov.

Ljudski vrt v Mariboru je gostil drugi večni derbi v tej sezoni, rezultatsko pa je s 3:1 pripadel vijoličastim. Ti so že v prvih šestih minutah dvakrat zatresli mrežo Olimpije, sredi prvega polčasa pa je bilo po drugem zadetku Jana Repasa že 3:0 za Maribor. Gostje so poraz omilili šele v sodnikovem dodatku drugega polčasa, ko so zadeli z enjastmetrovke.

Tudi tokrat je bil dvoboj sicer sredi drugih 45 minut za nekaj časa prekinjen, saj so Viole ob visoki prednosti poskrbele za ognjemet nad stadionom. večjih izgredov med obračunom tokrat ni bilo.

So pa bili policisti dejavni že pred tekmo. "Okrog 10.40 smo bili obveščeni o domnevni kršitvi javnega reda in miru na območju Mlinske ulice v Mariboru. Ob prihodu policistov, ti kršitve neposredno niso zaznali. V zvezi z dogodkom je bila eni osebi nudena medicinska pomoč, policisti pa še zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivih dejanj nasilništva (296. čl. KZ-1) in sodelovanja v skupini, ki stori kaznivo dejanje (298. čl. KZ-1), v zvezi s tem je bila eni osebi odvzeta prostost," so svoje posredovanje pojasnili pri policijski upravi Maribor.

Po tekmi si lahko kazen obetajo tudi organizatorji dvobija, se pravi domači klub: "Zaradi večkratne uporabe pirotehničnih sredstev na nogometni tekmi bo prekrškovni organ PP Maribor I, zaradi kršitev določil drugega odstavka 38. člena Zakona o javnih zbiranjih, zoper organizatorja uvedel hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku."

Nogometno tekmo si je po podatkih policije sicer ogledalo okrog 7.500 gledalcev, od tega 500 navijačev navijaške skupine Viole in okoli 150 organiziranih gostujočih navijačev navijaške skupine Green Dragons.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice